Brede delegatie ChristenUnie bezoekt Kampen

Een brede delegatie van de ChristenUnie is aanstaande vrijdag van 9.00 -13.00 op bezoek in Kampen. Het gaat om de provinciale fractievoorzitters, die dit jaar voor hun jaarlijkse conferentie te gast zijn de ChristenUnie te Overijssel.

Een deel van het programma wordt gevuld met een werkbezoek aan Kampen. Ook de nieuwe politiek leider van de ChristenUnie, Gert Jan Segers hoopt het tweede deel van de ochtend nog bij te wonen.

De Overijsselse fractievoorzitter, Jan Westert (foto), heeft voor Kampen gekozen, omdat de gemeente met thema’s als de Zuiderzeehaven, de IJsseldelta een aantal interessante thema’s heeft die ook de provinciale rol raken. Burgemeester Bort Koelewijn wil bovendien de internationale Hanzedagen graag onder aandacht van de ChristenUnie delegatie brengen. Tijdens het werkbezoek zal Wärtsilä worden aangedaan voor een bedrijfsbezoek en zal de delegatie door de Zuiderzeehaven worden geleid. Het belang van de Zuiderzeehaven, als belangrijke binnenhaven krijgt aandacht en daarmee zal ongetwijfeld ook een relatie worden gelegd naar de vernieuwing en verruiming van het sluizencomplex bij Kornwerderzand.

Op een ander moment in de conferentie zullen de provinciale ChristenUnie-leiders nader kennis maken met de opvolger in de fractie van Arie Slob, dr. Eppo Bruins. Bruins heeft regionale economie en infrastructuur in zijn portefeuille en sluit daarmee goed aan bij de taken en het werkgebied van de provincies.

© Henk-Jan Oudenampsen
27-01-2016
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies