Eva in Zimbabwe: Ik zag met eigen ogen hoe World Vision hulp biedt

Zimbabwe heeft het moeilijk. De aanhoudende droogte zorgt voor grote problemen, waaronder een tekort aan voedsel. En dat is een extra groot probleem als je zwanger bent. Youth Ambassador Eva (17) was in Zimbabwe en ontmoette daar zwangere vrouwen en moeders met baby’s. Met eigen ogen zag zij hoe World Vision hen door deze moeilijke periode heen helpt…

“Ik ben Eva en samen met vijf andere jongeren ben ik naar Zimbabwe geweest. Tijdens de jongerenreis bezochten we ook een ziekenhuis. Vrouwen mogen hier gratis verblijven tot drie dagen na de bevalling. Op deze manier kan World Vision goed op hen letten, krijgen ze de juiste zorg en worden ze goed begeleid tijdens de bevalling. Daardoor is de kans dat het kindje en/of de moeder sterft, een stuk kleiner.”

Goede zorg én voedselzekerheid

Goede zorg voor, tijdens en na de bevalling is iets dat we ontzettend belangrijk vinden. Maar met de aanhoudende droogte is ook voedselzekerheid onder zwangere vrouwen en moeders met pasgeboren kinderen een probleem. Voor deze vrouwen en kinderen heeft World Vision een ondervoedingsproject opgezet.

We zorgen ervoor dat vrouwen voldoende te eten krijgen tijdens de zwangerschap. En op het moment dat de baby geboren wordt, letten we erop dat de kinderen in de eerste zes maanden borstvoeding krijgen. Na die zes maanden ondersteunen we de kinderen met voedselrijke pap. En we leren de moeders hoe ze het eten heel gezond kunnen klaarmaken en hoe ze hun kind gezond houden.

“We mochten helpen met pap maken”

Diana en Dion krijgen maispapDe jongeren vonden het bijzonder om de impact van dit project te zien. Eva: “Ik vond het super om twee kinderen te zien, die worden geholpen door World Vision. Als eerste ontmoetten we Dion van 1 jaar en 3 maanden. Zijn moeder Matsidi-soo liet ons zien hoe zij de pap klaarmaakt voor Dion en we mochten daar bij helpen. Daarna ontmoette ik Julithu en haar zoontje Aianda. Julithu krijgt goed te eten en daardoor is haar borstvoeding gezond voor haar baby.”

Doorgeven van kennis

In 2015 is in dit projectgebied (Sanzukwe) het aantal kinderen met ondervoeding met 70% afgenomen. Dit mooie resultaat konden we onder andere behalen dankzij de lokaal opgeleide gezondheidswerkers, die in de dorpen voorlichting over voeding geven. Tegelijkertijd maken we ons ook zorgen over de aanhoudende droogte. Juist in deze tijd is het nog belangrijker dat we de vrouwen en kinderen in dit project blijven ondersteunen met goede zorg en voldoende voedsel!

World Vision
World Vision
05-02-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies