Hulp voor slachtoffers El Nino in Afrika


Door hevige droogte in grote delen van Afrika dreigt een humanitaire ramp. Miljoenen mensen lijden honger. Na maanden van gebrek aan regen is er een groot watertekort, waardoor de oogst mislukt en vee sterft. Mensen hebben dringend hulp nodig.

Het Christelijk Noodhulpcluster, bestaande uit Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA, komt in actie voor de slachtoffers van deze droogte.

De leden van het noodhulpcluster waren al actief in de getroffen gebieden en inmiddels zijn extra noodhulpprogramma’s opgestart om inwoners te helpen bij de dramatische gevolgen van de droogte. Het cluster is actief in Ethiopië, Malawi, Oeganda, Soedan en Zuid-Afrika. In eerste instantie ontvangen vooral kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken en gezinnen met jonge kinderen voedselhulp en medische zorg. Tegelijkertijd wordt samen met lokale partners gewerkt aan structurele oplossingen van het steeds terugkerende droogteprobleem. Zo worden er waterreservoirs aangelegd en hersteld, en nieuwe watertappunten aangelegd.

El Niño
De droogte en dreigende hongersnood in Oost-Afrika staan niet op zichzelf, maar zijn het gevolg van klimaatveranderingen. Een uitzonderlijk sterke El Niño (een natuurverschijnsel waardoor het zeewater opwarmt) speelt hierbij een belangrijke rol. De droogte in Afrika is hierdoor dit jaar extremer dan gebruikelijk.

Christelijk Noodhulpcluster
Christelijk Noodhulpcluster
09-02-2016
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies