Releaseconcert album Gerald Troost: wereld van verschil

Als verschillende culturen bij elkaar komen, gebeurt er iets. Dat weet zanger en liedjesschrijver Gerald Troost maar al te goed in de meer dan vijftien jaar dat hij actief is. Zijn nieuwe cd ‘Wereld van Verschil’ viert de verschillen, dichtbij en ver weg, en houdt een inspirerende spiegel voor.

De nieuwe muziek wordt live gepresenteerd met een concert op zaterdag 19 maart in De Basiliek in Veenendaal: een avond die met recht multicultureel genoemd kan worden.

De liedjes van het net verschenen album ‘Wereld van Verschil’ worden op 19 maart voor het eerst live gebracht. De avond geldt als presentatie van de cd, maar zal ook een veel groter verhaal vertellen. De ervaringen die Gerald opdeed tijdens zijn reizen, worden verteld in de liedjes zelf, maar ook er omheen. Een paar gasten brengen nog meer uiteenlopende culturen op het podium. Zanger Elvis uit Almere (oorspronkelijk uit Afrika) en Gendro Schijff (oorspronkelijk uit Indonesië en bekend van het KRO programma ‘Spoorloos’) zullen eigen muziek en verhalen delen. Tijdens de avond zijn er internationaal getinte hapjes en drankjes. Kortom: een dynamisch concert met een smeltkroes aan culturen, ervaringen en inspiratie!

‘Wereld van Verschil’ is een speciaal album voor Gerald Troost. De vijf tracks zijn ontstaan door het samenkomen van culturen, zijn reizen, de actualiteit en ons leven van alledag. Ze openen de ogen voor de leefwereld van de naaste. “Het lied ’Wereld van Verschil’ gaat over het verschil maken in je eigen straat, je eigen wijk” vertelt Gerald. “Ik heb altijd hart voor mensen gehad; in Nederland en andere landen. Deze muziek is ontstaan door wat ik zag en meemaakte op mijn reizen, maar ook door wat we nu hier meemaken met de vluchtelingenstroom.”

‘Help Ons Om Op Te Staan’ bijvoorbeeld werd geschreven naar aanleiding van reizen naar Afrika en de Oekraïne. In het laatste land ontmoette Gerald bejaarden die in extreme armoede overleefden.

De reizen naar Afrika (Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika) lieten ook hun sporen na. “Die wereld van verschil zag je al snel” zegt Gerald. “De gejaagdheid, stress en luxe die ik op Schiphol nog meemaakte, stond in groot contrast met wat ik zag toen ik het vliegtuig weer uit kwam. De mensen zijn arm, maar ze hebben een blijdschap om jaloers op te zijn!”

Het lied ‘Anders’ schreef Gerald naar aanleiding van zijn werk onder AMA’s (Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers).

“Deze muziek is een aansporing om een brug te slaan naar elkaar; om van elkaar te leren en van verschillen te genieten” aldus Gerald.

Genieten wordt het zeker bij het ‘Wereld van Verschil’ concert!

Het concert op zaterdag 19 maart in de Basiliek in Veenendaal (Wiltonstraat 56) begint om 20:00 uur.

Kaarten voor het concert kosten 15 euro per stuk en zijn te reserveren via www.events4christ.nl of 0297-237171.

Events4Christ
Gerald Troost
17-02-2016
Muziek
https://www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies