Het evangelie in de wachtkamers van het Ministerie van Justitie

“Ik zat te wachten tot ik aan de beurt was voor een afspraak op het Ministerie van Justitie van de provincie Krasnojarsk. Er zaten nog een heleboel andere mensen in de wachtruimte. De deur van een van de werkkamers stond op een kier en er klonk muziek van radiozender Mayak.

Daarna hoorde ik opeens de mij zo bekende tune van Trans World Radio! Ik werd er helemaal blij van, omdat ik besefte dat er in de werkkamer van deze ambtenaren dus een TWR programma te horen was. Ik verwachtte dat ze de radio uit zouden doen of het volume wat naar beneden zouden draaien, maar nee – niets daarvan. Het hele programma met alle waarheden over het Evangelie was luid en tot het einde toe te horen. Dit maakte me van binnen erg blij. En ik dankte de Heer voor alles wat Hij tot stand brengt!”

Mevrouw S.T., advocaat in Krasnojarsk, Siberië

Sinds 2013 zendt TWR Siberië dagelijkse korte programma’s uit van drie minuten via veel beluisterde seculiere FM zenders en sinds 2014 via de internetzender www.purewave.ru. De populaire programma’s zijn vooral gericht op jongeren. Zij worstelen vaak met verslavingen en occultisme en hebben een vertekend beeld van het christelijk geloof.

In Siberië wonen ongeveer 30 miljoen mensen, waarvan 3 miljoen in Krasnojarsk en omgeving. In deze stad heeft TWR een eigen kantoor. Samen met voorgangers van lokale kerken worden christelijke radioprogramma’s gemaakt. De radiozenders zijn ook op veel publieke plaatsen te horen, zoals treinstations, in bussen en wachtruimtes van huisartsen.

Drie maal per dag bemoedigt TWR de Siberische jongeren met verschillende programma’s, zoals:

Een levend Woord: overdenkingen over een Bijbeltekst

Geen rare vragen: behandelt o.a. occultisme vanuit Bijbels perspectief

Family life: Het gezinsleven zoals God het heeft bedoeld

Met uw steun kan TWR de jongere generaties in Siberië bereiken met een dagelijks programma op lokale radiostations.

Kosten per programma: € 72,-

TWR zendt hele hele jaar dagelijks uit.

Trans World Radio
© Henk-Jan Oudenampsen
26-02-2016
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies