Tineke in Egypte: Ik heb geleerd dat God buiten je comfortzone werkt

In december maakte Tineke met Operatie Mobilisatie een indrukwekkende reis door Egypte om onder andere meer te leren over de moslimcultuur en het werk van OM ter plaatse. Daarnaast kon ze praktisch aan de slag door Bijbels te verspreiden en vluchtelingen te bezoeken.

Tineke “Ik heb in Egypte een inspirerende, boeiende en gezellige tijd gehad. De werkers daar hebben echt een visie. Ze hebben het hart op de goede plek, zitten boordevol energie en er is al veel opgebouwd. Vooral het bidden voor Sudanese vluchtelingen en het contact met deze gevluchte gezinnen maakte veel indruk. Ik heb op een natuurlijke wijze veel geleerd over de moslimcultuur. We hebben veel opgetrokken met een moslimvriend van de teamleider en werden zelfs bij hem uitgenodigd om te komen eten. Een bekeerde moslim vertelde zijn verhaal en we konden vragen aan hem stellen. Ook zijn we naar een moskee geweest waar we tussen de vrouwen zijn gaan zitten om voor hen te bidden.”

Waardevolle lessen

“Samen met het team zijn we veel op zoek gegaan naar God en er was een mooie balans tussen ‘bidden en werken’. Er hing een hele goede sfeer en ik heb erg genoten van alle christenen van over de hele wereld. Ik heb geleerd dat God buiten je comfortzone werkt en mijn vertrouwen om avonturen op te zoeken is gegroeid. God zorgde voor mij, ook als ik opzag tegen sommige dingen. Zo zag ik bijvoorbeeld op tegen de vliegreis, omdat ik dan als westers meisje alleen tussen de Arabieren terecht zou komen. Toen kwam er een Nederlandse vrouw naast mij zitten die met een Egyptenaar getrouwd is. We hebben de hele reis gekletst en ze vertelde me veel over Egypte. Hier werd ik ontzettend enthousiast van en ik heb hier Gods zorg in gezien; Hij stelde me helemaal gerust! Ook toen ik tijdens de reis een paar dagen ziek was, merkte ik Zijn zorg door de mensen heen. Ik heb opnieuw geleerd hoe belangrijk de verbondenheid met God is. Vooral toen we Arabische Bijbels achterlieten in de stad. We vroegen God wat de juiste plek was om een Bijbel neer te leggen en daarna of de juiste persoon hem mocht vinden.

Het deed me ook goed om in de kerk te zien hoeveel christelijke, buitenlandse werkers er zijn in Caïro. Ze weten van elkaar niet precies wat ze doen om veiligheidsredenen. Ik vind die mensen heel dapper en ze geven zoveel op voor dit werk. De overtuiging en focus van hun werk is zo bijzonder!”

Mooie ervaring

“We zijn op verschillende plekken in Egypte geweest en ik vond het mooi hoeveel we uitgelegd kregen en dat we zelf ook wat konden doen in die dagen. Het was daarnaast erg leuk om naar de toeristische plekken te worden meegenomen. Zo hebben we op kamelen gereden, piramides bezocht en een relaxte zeiltocht gemaakt over de Nijl.

We hebben als team gezongen, onze getuigenissen met elkaar gedeeld, gelachen, gehuild en spelletjes gespeeld: ik heb genoten! Er werd goed voor ons gezorgd en we verbleven op een fijne plek. De gastvrijheid en oprechtheid van de mensen zullen mij altijd bijblijven. Ik heb veel plezier gehad, nieuwe bewogenheid ervaren en ik draag de mensen en het werk in Egypte een warm hart toe!”

Short Term Missions: iets voor jou?

Voel je je geroepen om je geloof in de praktijk te brengen? Ga eens mee met een korte zendingsactie en ervaar wat het is om het Evangelie handen en voeten te geven. We helpen je graag bij het vinden van de juiste reis!

Operatie Mobilisatie
© ChristelijkNieuws.nl
05-03-2016
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies