Avonturen door de Bijbel: radio voor kinderen in Roemenie

In Roemenië weten veel kinderen weinig tot niets van de Bijbel. Ze beseffen niet dat er een God is die van hen houdt. Het kinderprogramma ‘Avonturen door de Bijbel’ brengt daar verandering in. Via radio’s en cd’s horen kinderen op een moderne en aantrekkelijke manier over de Bijbel en de Here Jezus.

Het kinderprogramma “Avonturen door de Bijbel’ heeft als doel om kinderen in de leeftijd 5 – 12 jaar te vertellen over de Here Jezus en in aanraking te brengen met de Bijbel op een moderne en aantrekkelijke manier. Bijbelverhalen worden via een hoorspel begrijpelijk gemaakt. Deze opzet blijkt enorm aan te spreken. Kinderen luisteren heel graag naar de uitzendingen. Er zijn de afgelopen jaren tienduizenden cd’s verspreid in kinderdagverblijven en weeshuizen. Ook kerken, scholen en ziekenhuizen zijn afnemers.

Elke aflevering duurt 30 minuten en bevat een situatie uit het leven van één van de kinderen, een bijbel verhaal en een belangrijke les. Hoofdrolspeler is ‘Sarah’, een meisje die te maken heeft met een probleem waar veel andere kinderen ook mee te maken hebben. Velen herkennen zichzelf in de situaties van de karakters uit de verhalen.

De serie ‘Avonturen door de Bijbel’ wordt uitgezonden in Roemenië op AM en FM radio. Veel FM-stations willen de programma’s gratis uitzenden vanwege de hoge kwaliteit. De serie wordt nu uitgezonden door 24 christelijke FM stations en 10 seculiere FM stations door geheel Roemenië en Moldavië.

Helpt u het team van TWR Roemenië om nieuwe uitzendingen van ‘Avonturen door de Bijbel’ te maken en zoveel mogelijk kinderen te bereiken?

Productiekosten één programma: € 300,-

Totale kosten per jaar: € 30.507,-

Trans World Radio
Trans World Radio
05-03-2016
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies