Messiaanse gelovigen geven onderwijs over het doel van de wet

Moeten zowel Joodse als niet-Joodse gelovigen de wet houden? Welke onderdelen van de wet zouden wel en welke zouden niet vandaag gehouden kunnen worden? Welke betekenis moeten we toekennen aan de ‘Mondelinge Wet’? Hoe verhoudt zich de wet tot het verzoeningswerk van Israëls Messias? Zomaar een aantal vragen die veel christenen vandaag bezighouden en soms zelfs tot felle discussies kunnen leiden.

De broers Victor en Meno Kalisher spreken over het doel van de wet op twee studiedagen in respectievelijk Drachten en Doorn. Victor en Meno zijn zonen van de bekende Joodse Holocaustoverlevende Zvi Kalisher, die na de oorlog in Israël zijn Messias mocht vinden.

Victor Kalisher

Victor is directeur van het Israëlische Bijbelgenootschap, gevestigd in hartje Jeruzalem. In Israël verspreiden ze naast Bijbels ook Bijbelstudiemateriaal voor verschillende leeftijden. Op hun Hebreeuwse Bijbelwebsite is de hele Bijbel te lezen, te beluisteren en te bestuderen. “We willen graag het Joodse geloof aan mensen bekend maken; het geloof in de Joodse Messias Jezus en dus geen vreemde religie”, aldus Victor.

Meno Kalisher

Op 17-jarige leeftijd schaamt Meno zich voor het Messiaanse geloof van zijn ouders en twijfelt hij of ze het wel bij het rechte eind hebben. Door studie van de profetieën raakt hij er echter van overtuigd dat de Heere Jezus de Messias en zijn persoonlijke Verlosser is.

Meno is voorganger van een Messiaanse gemeente in Jeruzalem. Hij ontmoet soms afwijzing en tegenwerking, maar blijft desondanks vastberaden zijn eigen volk met het Evangelie dienen. Inmiddels is de gemeente uitgegroeid tot een paar honderd gelovigen, waarbij geloofsopbouw en evangelisatie een belangrijke plaats innemen.

Vr. 8 april, 9.30 – 16.30 uur

Vrije Baptistengemeente Bethel

De Bolder 75, Drachten

Za. 9 april, 10:00 – 16.30 uur

Kapel van het Brandpunt

Postweg 18, Doorn

Prijs: € 25 (incl. lunch)

Informatie en opgave:

Drachten: www.bethel.nl

Doorn: www.israelendebijbel.nl

David van Wijck

10-03-2016
Onderwijs
https://www.israelendebijbel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies