Mini-symposium: Eerste hulp bij ongeloof

Op DV donderdagavond 7 april 2016 organiseert Uitgeverij Gideon een mini-symposium over het thema Geloofstwijfel. Aanleiding voor dit symposium is het verschijnen van het boek Eerste Hulp Bij Ongeloof, van auteur drs. Gábor Locht (als docent verbonden aan de Evangelische Hogeschool).

Met de kerk van alle tijden en plaatsen belijden vele christenen ieder weekend hun ‘onbetwijfeld’ christelijk geloof. Maar hoe stevig staan wij in onze geloofsschoenen als in ons persoonlijke leven de vragen soms veel helderder opdoemen dan de antwoorden?

Eerste Hulp bij Ongeloof is een boek voor mensen die worstelen met vragen over God en de Bijbel. Voor mensen die zichzelf misschien ongelovig noemen, en voor de ongelovige Thomassen onder de gelovigen. De auteur is zelf ook zo’n twijfelaar geweest. Dit boek is het resultaat van zijn zoektocht.

Op een toegankelijke manier bespreekt hij bijbelse geschiedenissen die op het eerste gezicht ongeloofwaardig lijken. Daarnaast gaat hij moeilijke vragen over God niet uit de weg, zoals: hoe kan een goede God de opdracht geven mensen te doden? De vele onderwerpen worden in korte overzichtelijke hoofdstukken behandeld.

Sprekers

De sprekers – dr. ir. Jeroen de Ridder, dr. Annechiena van Veen-Vrolijk en drs. Gábor Locht – hopen elk vanuit hun achtergrond én op heel persoonlijke wijze te vertellen over hun zoektocht van twijfel naar zekerheid. En dat alles onder de deskundige leiding van mr. Cor Verkade (oud-docent van de EH).

Mini-symposium – Hoe ga je om met geloofstwijfel?

Datum: donderdag 7 april 2016

Tijdstip: 19:30 tot 22:00 uur

Adres: Evangelische Hogeschool, Drentsestraat 1, Amersfoort

Toegang: Vrij, opgeven via info@gideonboeken.nl, voor 1 april.

© Henk-Jan Oudenampsen
11-03-2016
Onderwijs
https://www.gideonboeken.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies