Opnieuw grote belangstelling voor concerten Oslo Gospel Choir

Veel artiesten en koren dromen er van om langer dan tien jaar actief te zijn en een enthousiast publiek te treffen. Het Oslo Gospel Choir zag die droom niet alleen uit komen, maar mag het Nederlandse publiek al meer dan 25 jaar tot haar meest trouwe publiek rekenen.

Dat blijkt ook weer uit de belangstelling voor de komende optredens in De Basiliek in Veenendaal. Een optreden op zaterdag 9 april was in korte tijd uitverkocht en ook het extra concert op vrijdag 8 april zal dat snel zijn. Er zijn nog beperkt plaatsen vrij voor een workshop met dirigent Tore Aas.

Het lijkt een vreemde combinatie. Een Noors koor dat met grotendeels Engelstalige gospel talloze liefhebbers in Nederland heeft. Maar dat is precies wat het Oslo Gospel Choir de afgelopen 25 jaar heeft ervaren in ons land. Vanaf de eerste live uitvoering van ‘Shine Your Light’, al die jaren geleden, is er een wederzijds warme band met ons land. Het Oslo Gospel Choir kwam tientallen keren naar Nederland, stond op de grootste festivals en nam zelfs een live dubbelalbum op in Gouda.

Veel Nederlandse koren beschouwen het Oslo Gospel Choir als een voorbeeld om hun enthousiasme, professionaliteit en unieke relatie met het publiek.

De laatste kaarten voor het optreden op 8 april 2016 zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl/oslogospelchoir.

Op zaterdagmiddag 9 april zal er ook weer een workshop worden gegeven. Ook hiervoor zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dirigent Tore W. Aas deelt in deze workshop verhalen en tips vanuit zijn grote ervaring als liedschrijver en dirigent van het koor en zullen er weer een aantal echte Oslo Gospel Choir nummers worden aangeleerd.

Dirigent Tore Aas startte het Oslo Gospel Choir 25 jaar geleden en sindsdien geldt het koor als wereldwijd voorbeeld. Het trad op met Noorse prinsessen, op de Olympische Spelen en met een keur aan internationale artiesten. De kracht van het Oslo Gospel Choir zit in de muziek en de beleving; zelden kom je een koor tegen dat dusdanig hoge kwaliteit brengt en je zingend naar huis doet gaan. Of het nu swingende gospel, meeslepende aanbidding of intieme meezingers zijn. Uniek daarbij is dat het koor nog altijd uit veel oorspronkelijke leden bestaat. Met recht wordt het een zingende familie genoemd. Die band straalt het koor uit vanaf het podium, wat overslaat naar het publiek. Voor haar 25-jarig jubileum bracht het Oslo Gospel Choir een speciale cd uit: ‘God Gave Me A Song’. Het titelnummer was het ‘jubileumlied’. Tore (spreek uit: Toere) Aas werkt als tekstschrijver van het koor regelmatig samen met gospelgrootheden zoals Andrae Crouch.

De recente cd ‘I Go To The Rock’ (verschenen bij GospelNU / Ecovata) werd vorig jaar genomineerd voor een Zilveren Duif Award. Op het album zingt de Nederlandse Pearl Joan mee op het lied ‘Sometimes I Feel Like A Motherless Child’.

Leon van Steensel
Oslo Gospel Choir
12-03-2016
Muziek
https://www.truetickets.nl/oslogospelchoir.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies