Voormalig moslimdokter heeft al vijftig kerken gesticht

Sanjay (schuilnaam) groeide op als een toegewijde moslim in een Afrikaans land. Maar hij werd ernstig ziek, door kanker. Zijn ziekte was levensbedreigend. Hij had wel eens over Jezus gehoord en wist ook van de Bijbeltekst Romeinen 10:13 – ‘Want ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zal zalig worden.’

‘Ik huilde en de enige Naam waarin ik niet wilde geloven, maar die telkens in mijn gedachten kwam, was de Naam van Jezus,’ vertelde de dokter aan Christianity Today. ‘Ik was zo zwak en zo ziek. Daarom bad ik tot de Heere Jezus en vroeg of Hij me wilde genezen.’

En het wonder gebeurde, hij werd genezen. Sanjay kwam tot geloof en kon niet meer zwijgen over het Evangelie. Hij heeft door Gods genade al meer dan vijftig kerken gesticht en door zijn bediening zijn al honderden mensen tot geloof gekomen.

Zijn familie wil echter niets meer met hem te maken hebben. ‘Ze zeggen: Sinds jij Jezus hebt, kun je maar beter wegblijven.’ Er is ook al diverse keren ingebroken in zijn dokterspraktijk. Sanjay ziet het als vervolging vanwege zijn christen-zijn. Toch gaat hij door met het verkondigen van het Evangelie.

Zo komen over heel Afrika veel mensen tot geloof. In een recente studie wordt geschat dat er elk uur in Afrika 667 moslims tot geloof in de Heere Jezus komen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
Willem de Boer Each nu fotografie
14-03-2016
Kerk
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies