Arabische vrouw kwam tot geloof tijdens een bijzondere ontmoeting

In Nazareth kwam onlangs een Arabische vrouw tot geloof tijdens een wel heel bijzondere ontmoeting, namelijk met een Messiasbelijdende en een Arabische voorganger. De Messiasbelijdende dr. Erez Soref was aanwezig op een bijeenkomst van een aantal voorgangers.

Terwijl zij tijdens een pauze even in de hal zaten, kwam er een vrouw naar hen toe, die naar dr. Soref op zoek was. Hij dacht dat het een medewerkster van het hotel was, maar ze bleek bij een andere delegatie te horen, die ook in het hotel vergaderde. Ze had gehoord dat dr. Soref over God sprak en vroeg aan één van de voorgangers of ze in de zaal mee mocht luisteren. Maar hij adviseerde haar om dr. Soref persoonlijk aan te spreken.

Ze vertelde dat ze deel uitmaakte van een Arabische christelijke familie in Nazareth. Dr. Soref begon haar te vertellen over God, over Jezus, over Zijn liefde, Zijn genade en Zijn vrede.

Ze reageerde direct: ‘U bent toch een Jood? Hoe kunt u met mij praten over Jezus?’, waaraan ze nog toevoegde: ‘Maar Jezus was toch een Jood?’

De vrouw bleek weinig te weten over Jezus. Soref vroeg of ze Hem persoonlijk wilde leren kennen. Ze begon te huilen en gaf aan dat ze dat graag wilde.

Ze vertelde dat drie jaar geleden kanker bij haar was geconstateerd. Onlangs had ze chemotherapie gehad. De behandeling lijkt succes te hebben. De kanker is minder geworden. Ze gaf aan dat God haar had beschermd, ze wilde Hem graag leren kennen.

Aan de hand van Openbaring 3:20 nodigde Soref haar uit om tot de Heere Jezus te bidden: ‘Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken, en hij met Mij.’

‘U bent Joods, maar zijn er hier ook Arabieren die in Jezus geloven,’ vroeg ze aan Soref, waarop hij één van de Arabische voorgangers riep, die haar in het Arabisch vertelde over de Heere Jezus. Hij legde haar het probleem van de zonde uit, maar zij zei dat ze nooit zondigde, omdat ze een goed iemand was.

Soref vroeg haar vervolgens: ‘Heb je ooit wel eens iets van iemand anders begeerd?’ Haar ogen gingen ver open: ‘Is dat ook zonde?’ Daarop konden Soref en de Arabische voorganger haar vertellen over Jezus, Die zonden kan vergeven.

Toen gebeurde er iets heel bijzonders. Een Joodse gelovige in de Messias, een Arabische voorganger en een vrouw uit Nazareth kwamen bij Jezus, voor vergeving. Ze hielden elkaars handen vast, ze beleed haar zonden en mocht vergeving ontvangen. Ze werd wederom geboren.

Deze Arabische vrouw heeft zich nu aangesloten bij een gemeente in Nazareth en heeft een grote honger om de Heere Jezus beter te leren kennen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Willem de Boer Each nu fotografie
14-03-2016
Evangelisatie
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies