Ondanks verdrukking komen in Iran veel moslims tot geloof

Deze week zei iemand, die zeer goed op de hoogte is van de situatie in Israel en in de moslimwereld: ‘Het lijkt wel alsof God haast heeft om de moslims tot geloof te laten komen’. Exact dezelfde woorden heb ik al vaker in de Nieuwsbrief geschreven.

Deze ontwikkeling is ook duidelijk zichtbaar in Iran. Ondanks dat de Iraanse overheid hard optreedt tegen huisgemeenten, die vaak in het geheim samenkomen, komen steeds meer moslims in Iran tot geloof in de Heere Jezus. God is overduidelijk aan het werk in dit land. En Hij doet dat soms anders dat wij denken dat het moet gaan. Zoals Hij Zich ooit aan Paulus openbaarde op de weg naar Damascus, zo openbaart Hij Zich soms ook aan Iraniërs, die daarna tot geloof in Hem komen. Laten we de Heere niet voorschrijven hoe wij vinden dat mensen tot geloof moeten komen.

Het is nauwelijks mogelijk het aantal christenen in Iran te schatten. Open Doors spreekt over 450.000 Iraanse christenen. Anderen schatten hun aantal inmiddels op 1 miljoen.

Afgelopen maand werden vier christenen uit Ahwaz veroordeeld omdat ze illegale bijeenkomsten in huiskerken zouden hebben bijgewoond, met de bedoeling moslims te bekeren tot het christelijk geloof. Het grootste gevaar lopen christenen die voorheen moslim waren. Laten we de Heere danken voor Zijn machtig grote werk in Iran en vergeet niet te bidden voor de Iraanse christenen, speciaal voor hen die gevangen zitten omdat ze christen zijn.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Willem de Boer Each nu fotografie
14-03-2016
Evangelisatie
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies