Vijf jaar conflict Syrie: Hoop op de vergeten gezichten

Het is al vijf jaar oorlog in Syrië. De oorlog heeft meer dan 250.000 mensen het leven gekost. Miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen en een groot deel van de vluchtelingen is kind. Door die verschrikkelijke getallen heen, zien we de gezichten. Gezichten van kinderen in nood. Kinderen die niet aan een toekomst durven te denken.

De kosten van de oorlog zijn hoog. De economie is compleet ingestort, kinderen lopen jarenlang onderwijs mis en van de goede gezondheidszorg is weinig meer over. Uit het rapport ‘The Cost of Conflict to Children’ blijkt zelfs dat de levensverwachting voor Syriërs in de afgelopen vijf jaar met vijftien jaar is afgenomen (2010: 70 jaar – 2015: 55 jaar).

Door de moeilijkheden van het conflict heen, bieden we hulp aan de slachtoffers van de oorlog. We proberen de kinderen te helpen en iets van hoop terug te brengen op de gezichten van deze kwetsbare groep. Door hen eten te geven, onderwijs te verzorgen, hen te beschermen en hen een warmte te geven. Gelukkig doen we dat samen met onze overheid, partnerorganisaties en met de steun van vele mensen wereldwijd die het werk van World Vision een warm hart toedragen.

World Vision heeft tussen 2011 en 2015 meer dan 2.37 miljoen vluchtelingen en ontheemden in het Midden-Oosten bijgestaan met voedselhulp, gezondheidszorg, onderwijs, financiële bijstand, bescherming van kinderen, schoon water, sanitaire voorzieningen en winterpakketten. Ze zullen de kinderen blijven ondersteunen zolang het nodig is, maar doen een nadrukkelijk verzoek aan de wereldleiders om een einde te maken aan dit conflict! Want pas dan is er weer hoop op een toekomst. Hoop voor de nu ‘vergeten’ kinderen.

Vindt u het belangrijk dat we de Syrische kinderen blijven helpen? Doneer vandaag nog via de link naar de website van World Vision onderaan dit item.

World Vision
World Vision
14-03-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies