Anne van der Bijl krijgt Oranje Bovenprijs

Zaterdag heeft oprichter van Open Doors Anne van der Bijl de Oranje Bovenprijs in ontvangst genomen. SGP-jongeren reikten deze prijs uit op de tweejaarlijkse SGP-jongerendag in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein.

Voorzitter van SGP-jongeren Jan-Willem Kranendonk zegt over Anne van der Bijl: “Hij heeft zich zijn hele leven op een heel bijzondere wijze ingezet voor christenen die vervolgd worden vanwege hun geloof. Door zijn toewijding en passie voor de vervolgde kerk is hij een voorbeeld voor velen.”

In reactie op zijn prijs zei Anne van der Bijl: “Ik beschouw dit als een waardering voor het werk van Open Doors. Niet voor mij als persoon.” De prijs werd eerder uitgereikt aan Pieter van Vollenhoven, Arendo Joustra en Lodewijk Asscher.

Het thema van de jongerendag in Utrecht was ‘Wie is de baas?’ De jongeren stonden stil bij opkomende wereldmachten en de positie van de vervolgde kerk in die landen. Kranendonk: “In de vervolgde kerk zien we meteen een belijdenis dat niet de mens de baas is, maar God zelf.”

Open Doors
SGP
17-03-2016
Kerk
https://www.opendoors.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies