Saddam: Vertel mij en ook mijn kinderen over Jezus

In Griekenland en op de Griekse eilanden zetten veel organisaties, onder wie de nodige christelijke organisaties, zich in om in de ergste nood van de vluchtelingen te voorzien. Er zijn ook christelijke hulpverleners die de taal van de Syriërs, Irakezen en Koerden kennen om met hen te kunnen spreken over hun motieven om dit werk te doen, namelijk dat ze de liefde van Christus met hen willen delen.

Een hulpverlener vertelt over één zo’n vluchteling, die hij Saddam noemt, wat niet zijn echte naam is. In Syrië was hij een rijk man, die veel aanzien had. Toen hij aankwam, vroeg hij of de hulpverlener een moslim of een christen was. De hulpverlener vroeg hem waarom hij dat wilde weten.

Toen begon hij te huilen en zei: ‘Ik moet iemand hebben die me over Jezus kan vertellen. Al de moslimlanden hebben ons hun rug toegekeerd en ze hebben ons onze bezitting afgepakt. Ze hebben ons geleerd dat je christenen niet kunt vertrouwen, dat het leugenaars zijn.

Nu ben ik in Griekenland en ik ben hier op de beste plaats, met het beste voedsel voor mij en voor mijn kinderen. Er is hier liefde die ik nergens heb gezien. Vertel me erover.’

De hulpverlener vertelde hem over de Heere Jezus, waarna hij tot geloof in Hem kwam.

‘Vertel ook mijn kinderen over Jezus,’ vroeg hij. ‘Zij zijn de toekomst, zij moeten ook christen worden.’

De volgende dag kwam er een andere christen die met zijn kinderen over de Heere Jezus sprak en ook met hen heeft gebeden.

Griekenland gaat gebukt onder de vele vluchtelingen. Griekse christenen en christelijke hulpverleners vragen om gebed. Bid dat in Griekenland en ook elders in Europa veel vluchtelingen door hun contacten met christenen tot geloof zullen komen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
20-03-2016
Hulpverlening
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies