Vluchtelingen naar Europa om hier het Evangelie te horen?

De Scandinavische landen hebben de afgelopen tijd veel vluchtelingen opgenomen, onder wie veel moslims. In Zweden geeft dat grote problemen. In bepaalde wijken in verschillende steden durven politie, brandweer en hulpverleners niet meer zonder extra beveiliging te komen. Meisjes en vrouwen worden in sommige gebieden geadviseerd niet meer alleen de straat op te gaan.

Maar er gebeuren ook bijzonder mooie dingen. Vanuit Denemarken, waar inmiddels een streng asielbeleid wordt gehanteerd, komen berichten over vluchtelingen die tot geloof in de Heere Jezus komen. Volgens de Deense zendingsorganisatie Indre Mission komen aanzienlijke aantallen moslims tot geloof.

In Nederland hebben vluchtelingen uit moslimlanden die tot geloof komen, een grotere kans op een verblijfsvergunning. In Denemarken is dat niet zo. Toch willen veel moslims horen over het christelijk geloof en over Jezus. Sommige vluchtelingen waren in Iran al tot geloof gekomen en willen, nu ze in Denemarken zijn, gedoopt worden.

Gods werk gaat door. Uit alle Europese landen komen berichten over aanzienlijke aantallen vluchtelingen die tot geloof komen, ook in Nederland. Misschien komen de vluchtelingen daarom wel hierheen, om hier het Evangelie te horen en de Heere Jezus te leren kennen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© TOFF-fotografie.nl
20-03-2016
Evangelisatie
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies