Naaste zijn voor werkzoekenden: hoe doe je dat als kerk?

Willem: Een paar weken voordat mijn contract afliep drong de realiteit door. ‘Over twee weken ben ik werkloos. Optimistisch als ik ben, dacht ik snel aan een nieuwe baan te komen. Helaas was dit niet het geval. En nog niet. In de afgelopen maanden was ik ver in een procedure, maar dit is op het laatste moment toch niet doorgegaan.’ ‘Opnieuw terleurstelling, boosheid en ook de vraag: Wat doe ik verkeerd?’

Naaste zijn. Een breed thema, ook binnen de kerk. Graag wil ik je een vraag stellen: Wordt er bij jou in de gemeente aandacht gegeven aan werkzoekende naasten?

We zien dat veel kerken en gemeenten worstelen met dit vraagstuk. Begrijpelijk ook. Want hoe doe je dat eigenlijk… Werkzoekenden bijstaan? Hier willen we met elkaar naar zoeken.

Graag nodigen wij je uit voor de landelijke Netwerkdag op zaterdag 23 april in Amersfoort. Tijdens deze dag willen we met elkaar nadenken over hoe we als kerk naaste kunnen zijn voor werkzoekenden.

Jan Wessels, directeur van Missie Nederland, start met een boeiende lezing over het thema: Waarom zou je als kerk oog hebben voor werkzoekenden?

Het verhaal van de werkzoekende staat centraal. Er is gelegenheid om op het verhaal in te gaan. Daarnaast zijn er twee workshoprondes waar de volgende onderwerpen aan bod komen:

1. De meerwaarde van diaconale presentie

2. Pleitbezorging bij werkloosheid als maatschappelijk probleem

3. De impact van werkloos zijn

4. Jobgroups

5. Weeweecafe | een praktische invulling van naaste zijn voor werkzoekenden.

De Netwerkdag is op zaterdag 23 april in Amersfoort (scholengemeenschap Guido de Bres). We starten om 10.00 uur en rond 14.30 is de dag afgelopen.

Zijn er binnen je gemeenten nog meer geïnteresseerden of denk je dat dit juist voor je predikant of diaken een belangrijk onderwerp is? Nodig hen dan uit!

Margaretha de Koning
© Henk-Jan Oudenampsen
24-03-2016
Samenleving
https://www.encour.nl/netwerkdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies