Steun evangelist Okto zodat hij bijbelverhalen toegankelijk kan maken voor kinderen

Met de sponsorbijdragen voor jouw Missie V.O.N.K., een activiteit van Verre Naasten, steun je evangelisten als Demétrio, Kuber en Okto in hun belangrijke werk! Okto: “Samen met andere trainers trek ik het binnenland van Papoea in en benaderen we dorpelingen. In dit gebied kunnen maar weinig mensen lezen en er waren er nooit zondagsscholen. Daardoor kennen veel mensen de Bijbel niet…. Ik voel me gezegend dat ik zo mijn geloof mag delen.”

Okto uit Indonesië: “In het zuiden van het Indonesische eiland Papoea werk ik als coördinator van de zogeheten CeriA-verteltrainingen: een verteltechniek om Bijbelverhalen zo toegankelijk mogelijk te maken voor kinderen. Samen met andere trainers trek ik het binnenland van Papoea in en benader de dorpelingen. In dit gebied kunnen maar weinig mensen lezen en er waren nooit zondagsscholen. Daardoor kennen de mensen de Bijbel niet. We proberen het analfabetisme aan te pakken. De CeriA-bijbelvertellingen met platen maken de dorpelingen nieuwsgierig. Ze doen graag mee aan onze training. Aan het eind van de dag oefenen de deelnemers hun verhaal voor de kinderen. Je ziet dat de mensen blij en tevreden zijn na afloop. De training heeft de werking van een olievlek en verspreidt zichzelf. Ook de zondagsschool heeft een positieve uitwerking. Kinderen leren gebeden en geven die door aan hun ouders. Er leeft weer interesse onder de kinderen om evangelist te worden. De verteltraining was eerst alleen voor de gemeente, maar er komen steeds meer mensen van buiten de gemeente meedoen. Sommige deelnemers reizen urenlang met een bootje, tegen hoge kosten. Het is geweldig om te zien dat ze zoveel over hebben voor de training. Ik voel me gezegend dat ik zo mijn geloof mag delen.”

Geloof delen wereldwijd. Dat is de missie van Verre Naasten. En dat doen bijvoorbeeld Demétrio, Kuber en Okto vol overgave. Door mee te doen aan Missie V.O.N.K. steun je evangelisten wereldwijd in hun werk.

Verre Naasten
Verre Naasten
31-03-2016
Evangelisatie
https://www.verrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies