Tear geeft noodhulp aan ruim 155000 mensen

In 2015 zijn als gevolg van gewapende conflicten heel veel mensen op de vlucht geslagen. Ook zijn veel mensen getroffen door natuurgeweld in Nepal, Mozambique en opnieuw de Filipijnen. Dankzij enorme steun van donateurs en de overheid kon Tear 159.700 van deze mensen helpen.

Directeur Marco van der Graaf kijkt terug op een bewogen jaar. ‘De moed kan je in de schoenen zinken, als je terugkijkt op 2015. Maar kijken we beter, dan zien we ook veel tekenen van hoop en daden die recht doen. In verbondenheid met God en met elkaar ontdekken mensen dat ze wel degelijk invloed kunnen uitoefenen op onrecht en armoede’.

Om mensen daartoe te inspireren, organiseerde Tear in 2015 verschillende activiteiten. Ruim 56.000 mensen nemen hieraan deel: zij lezen bijvoorbeeld de Veertigdagenkalender, bezoeken de Umojatent op New Wine, gaan naar een speciale Tear-avond van ambassadeurs Trinity, Timzingt en Mensenkinderen of doen mee aan een Nacht Zonder Dak.

Tear realiseerde in het afgelopen jaar 526 verbindingen met kerken. Het valt op dat kerken sneller en meer geneigd zijn om te geven voor noodhulpacties. In de toekomst zal noodhulp daarom een nog belangrijker middel worden om kerken te verbinden aan Tear. Veel kerken en kerkleden zijn het afgelopen jaar betrokken bij inhoudelijke programma’s van Tear rondom armoede en onrecht, zoals de voorgangersreis, collegedagen en het Umojaprogramma, dat de kerk helpt om ontdekken welke rol ze speelt in je omgeving.

Marieke Siderius
© ChristelijkNieuws.nl
01-04-2016
Hulpverlening
https://www.tear.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies