Gert-Jan Segers aanwezig op christelijke evenement over recht en onrecht

ZEIST- Op vrijdag 11 en zaterdag 12 november komen 1.000 mensen bij elkaar op de Nederlandse editie van The Justice Conference. Onder het motto ‘Recht mee maken’ horen bezoekers inspirerende speeches en muziek en ontdekken ze samen hoe zij van betekenis kunnen zijn om hun eigen omgeving eerlijker te maken.

Het christelijke evenement over recht en onrecht vindt plaats in de industriële setting van de Rijtuigenloods in Amersfoort. The Justice Conference werd eerder al gehouden in Chicago, Melbourne, Los Angeles en Hong Kong. Onder andere Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Shane Claiborne (activist en auteur), Ken Wytsma (founder The Justice Conference), bisschop Zac Niringiye, Ruth Padilla (theologe) en Rikko Voorberg (theoloog) staan in november op het podium.

Beweging van recht

Marco van der Graaf, directeur Tear Nederland: “In 2013 organiseerden we de Goot500, een event waar meer dan 500 bezoekers speeches hoorden over recht. We merkten een enorme behoefte onder de bezoekers om met deze thema’s aan de slag te gaan. Dat sluit aan bij de visie van Tear: ontdekken wat we als christenen wereldwijd van elkaar kunnen leren.

Tear organiseerde in de afgelopen jaren verschillende reizen naar kerken in Oeganda en ontmoetingen met sprekers als Johannes Reimer. We hebben van al deze ontmoetingen veel geleerd over hoe je in je eigen omgeving kunt strijden voor een rechtvaardige samenleving. Daarom willen we met de Justice Conference samen nieuwe ideeën op doen, genieten van het recht dat al zegeviert en een grote beweging vormen van mensen die recht brengen.”

Justice Week

The Justice Conference is een initiatief van Tear in samenwerking met International Justice Mission (IJM), de ChristenUnie, Micha Nederland en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Op de CHE wordt voorafgaand aan de Justice Conference een speciale week georganiseerd, waarin de studenten zich een week lang verdiepen in de thematiek. Op 11 november is de pre-conference. Deze dag zijn er tientallen momenten van gesprek, netwerken en brainstormen.

Tear lanceert op donderdag 21 april The Justice Conference met de Just Ice tour. Op verschillende locaties door het hele land deelt Tear ijsjes uit. Niet zomaar ijsjes, maar ijsjes met een speciale boodschap over recht en onrecht. De tour trekt onder andere langs de ChristenUnie en International Justice Mission in Den Haag, de Christelijke Hogeschool in Ede en de EO in Hilversum.

christenunie
Christenunie Anne Paul Roukema
15-04-2016
Samenleving
https://www.tear.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies