Utomo uit Indonesie over TWR: Hoopvolle verhalen in tijden van angst

Deze christenen in een sloppenwijk in Surabaya luisteren naar een christelijke radio-uitzending van TWR. ‘Voor ons christenen in Indonesië zijn angst, vooroordeel en haat geen antwoord op de Islam – het zou negatief op ons terugslaan. Maar oprechte liefde en begrip geven een doorbraak in onze pogingen om moslims te bereiken’.

Dat zegt Utomo Iman Santosa uit Indonesië. Hij is de hoofdspreker op de Open Middag van TWR, dinsdag 3 mei 2016. In geuren en kleuren komt de wereld naar je toe – met sprekers, live muziek en een kookworkshop. Locatie: het sfeervolle Kasteel de Schaffelaar in Barneveld.

Indonesië roept nog altijd speciale gevoelens op bij Nederlanders. Onze zendelingen brachten ooit het Evangelie naar de immense eilandengroep. Maar hoe vergaat het de christenen, nu de radicale islam oprukt? En hoe kunnen zij ons inspireren? Utomo Santosa is verantwoordelijk voor TWR Zuidoost Azië.

Trek in culinaire inspiratie? Waag je aan de kookworkshop. Je gaat bezig met een authentiek Indonesisch recept om de vingers bij af te likken.

Wist je dat er vanuit een bijkeuken in een Overijssels dorp elke dag radio-uitzendingen worden gemaakt voor Pakistan? Gelovigen in het moslimland worden zwaar vervolgd. Hoe maak je radio voor deze mensen? Presentatrice Sumble vertelt erover, én pakt de microfoon voor een muzikaal intermezzo.

Ook Nederland en België zijn zendingsgebied geworden. Daar sluit TWR de ogen niet voor. Ontmoet Cor Weeda, van De Bijbel Door en de nieuwe serie Volg Mij. En hoor meer over nieuwe christelijke radio in België.

Speciaal voor kids vanaf groep 1 is er van alles te doen: een speurtocht; zelf achter de microfoon kruipen; shoppen; knutselen… en ehh… heb jij het in je om een Pakistaans liedje te leren zingen? Neem een vriendje of vriendinnetje mee!

Praktische details van de Open Dag op dinsdag 3 mei:

· 13:30 uur – 17:15 uur (open huis)

· adres: Huize De Schaffelaar, Stationsweg 6, 3771VH Barneveld

· We zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto

· Kijk voor het volledige programma op de website: https://transworldradio.nl/nieuws/open-dag-3-mei-2016

Trans World Radio laat wereldwijd het Evangelie van Jezus Christus horen via de radio en andere media. TWR maakt hierbij gebruik van 16 grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. Steeds vaker worden de programma’s van TWR ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

Matthea Vrij
Trans World Radio
18-04-2016
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies