Anderhalf miljoen Oekrainers lijden honger: Zending over Grenzen geeft hulp

Terwijl Oekraïne als land deze weken volop in het nieuws is, – hetzij door het referendum, het zij door de Panama Papers- lijkt de burger te worden vergeten. Anderhalf miljoen mensen lijden honger vanwege het conflict in het oosten van Oekraïne. Dat meldde het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties.

Het conflict in het oosten van Oekraïne tussen de pro-Russische rebellen en het Oekraïense leger zorgt ervoor dat drie miljoen burgers klem zitten. De wapenstilstand in de regio Donetsk die twee maanden geleden begon, wordt in toenemende mate geschonden. In Kiev heeft men momenteel echter iets anders aan het hoofd. Met de publicatie van de Panama Papers is de positie van president Petro Porosjenko onder druk komen te staan.

Er is weinig politieke aandacht voor het conflict in het oosten, maar dat weerhoudt de WFP niet om de strijdende partijen op te roepen om aan hulporganisaties toegang te verlenen om de burgers in de conflictgebieden te helpen. Ook hulporganisatie Zending over Grenzen, gestationeerd in het westen in Rivne, blijft de mensen in het oosten helpen door regelmatig vrachtwagens met hulpgoederen te sturen. Zij doen dit in samenwerking met de lokale kerken. Ook vluchtten gezinnen wekelijks vanuit het oosten. Zij kloppen aan bij Zending over Grenzen voor hulp.

Zending over Grenzen
© Henk-Jan Oudenampsen
18-04-2016
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies