World Vision geeft eerste noodhulp na aardbeving Ecuador

Ecuador is zaterdagavond getroffen door een zware aardbeving. 272 mensen overleefden de aardbeving niet en er zijn duizenden gewonden. World Vision onderzoekt welke hulp er nodig is én heeft de eerste mensen al opgevangen.

Sommige dorpen zijn volledig verwoest. Veel mensen zijn in één keer dakloos geworden. We maken ons het meest zorgen om de kinderen, voor wie de ramp extra hard aankomt.

Samen met de overheid, andere hulporganisaties en lokale kerken kijken we welke hulp op dit moment het hardst nodig is. Het ziet er naar uit dat mensen het meest behoefte hebben aan een nieuw onderdak, water en voedsel.

In ieder geval zijn we in de provincies Esmeraldas en Manabi begonnen met het bieden van noodhulp. Zo delen we noodhulppakketten uit, zorgen we voor tijdelijk onderdak en vangen we kinderen en moeders op in onze speciale ‘Child Friendly Spaces’ (kindvriendelijke plaatsen).

Wat kunt u doen?

World Vision wil altijd helpen bij dit soort rampen en opkomen voor de meest kwetsbare kinderen. Wilt u dit ook? Geef nu voor noodhulp.

World Vision
World Vision
18-04-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies