Infodag voor kinderwerkers en kerkleiders

Timotheus en stichting samen Leren Geloven organiseren zaterdag 21 mei van 10.00 – 15.00 uur in Baarn de info en proefdag ‘Samen aan het Werk’ voor kinderwerkers en kerkleiders. Op die dag lanceren zij het trainingspakket ‘Samen aan het Werk’, gebaseerd op een vernieuwend concept voor kinderwerk.

Na deze dag weten de deelnemers of dit iets is voor hun kinderwerk EN hebben zij zich enkele basisprincipes eigen gemaakt voor een eerste start.

Hoe bereiken we kinderen nu écht? Het blijft een actuele vraag in het kinderwerk, waar we met een vernieuwend concept voor kinderwerk een antwoord op willen geven. In je kinderdienst verken je waar kinderen in het dagelijks leven mee bezig zijn en onderzoek je met elkaar waar het in Gods woord om draait. De verbinding tussen deze twee ontstaat als kinderen en kinderwerkers samen onderzoeken wat Jezus van ons vraagt en wanneer we gaan oefenen in het dagelijks leven.

‘Samen aan het Werk’ is een trainingspakket dat gebaseerd is op het concept ‘sAmen Leren Geloven’. Een concept voor kinderwerk van 4-12 jaar en inzetbaar in alle denominaties. De training is een combi van theoretische input, praktisch aan de slag zijn in je eigen kinderdienst, reflectie daarop en verdieping. Een onderdeel van het pakket is een serie oefenlessen. Na het doorlopen ervan zijn de kinderwerkers in staat om volgens het concept ‘sAmen Leren Geloven’ aan de slag te gaan.

De lancering van het concept ‘Samen aan het Werk’ is voortgekomen uit een samenwerking tussen Samen Leren Geloven en Timotheus. Zij delen met elkaar dezelfde visie op kinderwerk en geloofsopvoeding en hebben hun expertise en ervaringen gebundeld.

Annasjouk Nijhof
© Henk-Jan Oudenampsen
21-04-2016
Onderwijs
https://www.timotheus.nl/samenaanhetwerk

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies