Reactie ChristenUnie plannen minimumjeugdloon en arbeidsmarkt

ChristenUnie-Tweede Kamerlid Carola Schouten: “Dit is een mooie dag voor jongeren die nu moeten rondkomen van een minimumjeugdloon. Er worden nu eerste stappen gezet om deze jongeren een eerlijker loon te geven.

Daar hebben de jongeren van Young & United ook hard voor gevochten. Wat ons betreft maken we nog wel werk van een eerlijk loon voor jongeren die voor hun 21’ste met een startkwalificatie van het mbo komen. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die al op jongere leeftijd een opleiding tot kapper of loodgieter hebben afgerond. Zij zijn ook in de nieuwe plannen nog aangewezen op een inkomen onder het wettelijk minimumloon. De ChristenUnie wil dat ook daar iets aan gedaan wordt.”

“Het is goed dat er ook voor de knelpunten uit de Wet Werk en Zekerheid, die ook door de ChristenUnie vaker zijn aangekaart, oplossingen komen. Dat is hard nodig. Mkb-bedrijven die graag werk bieden, komen met de huidige regels in de knel. Seizoenswerk werd steeds moeilijker, waardoor bedrijven mensen moesten ontslaan, in plaats van hen in dienst te nemen. Dat moet vóór komende zomer geregeld zijn.

Wel blijven er sectoren, waar die oplossing nog niet geboden wordt. Bijvoorbeeld voor de invalmeesters en –juffen in het bijzonder onderwijs is nog geen oplossing gevonden. De ChristenUnie zal bij de minister blijven aandringen op een snelle oplossing. Waar het voor een aantal sectoren nu goed geregeld wordt, moet dat voor alle sectoren gelden.”

Johannes de Vries
© Henk-Jan Oudenampsen
21-04-2016
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies