Evangelie voor het eerst naar Siberische Tataren

Hoewel Rusland over het algemeen gezien wordt als een christelijk land, zijn er nog steeds veel mensen die het Evangelie nooit gehoord hebben. De Russische populatie bestaat uit 173 bevolkingsgroepen, waarvan de helft nog onbereikt is.

Een van deze groepen, met een populatie van bijna zevenduizend inwoners, wordt gevormd door de Siberische Tataren. Deze groep woont in het westen en het zuiden van Siberië en de meeste mensen zijn aanhangers van de islam. Velen van hen hebben nog nooit het Evangelie gehoord. Er zijn geen christelijke kerken in hun dorpen en ze hebben geen toegang tot de gehele Bijbel in hun eigen taal. De enige manier om de Tataren over Jezus te vertellen is om als christenen hun dorpen te bezoeken en hen met de Goede Boodschap te bereiken.

OM-Rusland organiseerde, in samenwerking met de Baptistengemeenten in de regio Omsk, een zendingsreis naar de Tataarse dorpen. Studenten van het OM-Rusland Discipelschap Centrum trokken er twee weken op uit om het Evangelie te vertellen aan de mensen die nooit de kans hadden gehad om over Jezus te horen. Het team van studenten werd opgedeeld in kleinere groepjes, met als doel om élk huis in de dorpen te bezoeken en daar het Goede Nieuws te vertellen.

De meeste Tataren zijn moslim, waardoor het lastig is om direct over Jezus te vertellen. De studenten introduceerden zichzelf daarom als ‘mensen van God’. De Siberische Tataren zijn vriendelijke en gastvrije mensen, met een open hart voor onbekenden. De studenten werden verwelkomd en met grote vreugde uitgenodigd in de huizen van de dorpelingen.

De studenten spraken met hen over God en ze gaven de bewoners kleine cadeautjes, zoals kalenders, het Nieuwe Testament in hun eigen taal en cd’tjes met een film over Jezus. Er waren zelfs gelegenheden om met mullahs te praten. Met deze religieuze, islamitische leiders werd gesproken over het geloof en over God. De mullahs waren over het algemeen erg vriendelijk en stonden open voor een gesprek over het christelijke geloof. Toch werden de studenten door een van de mullahs bedreigd, die eiste dat zij het dorp zouden verlaten.

Het was de eerste keer dat de Tataren uit de zeven dorpen het Evangelie hoorden.

Bid dat de Bijbels en de gesprekken van blijvende invloed zijn op de Tataren en dat zij de ware weg naar verlossing mogen vinden door Jezus Christus.

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
27-04-2016
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies