Vrijwel geheel Filippijns dorp komt tot geloof

Bijna een heel dorp in de Filippijnen kwam tot geloof nadat aan de dorpsbewoners het Evangelie was verteld en een deel van de film ‘The Passion of the Christ’ was getoond, aldus een rapport van Christian Aid Mission.

Acht maanden lang bouwden plaatselijke zendelingen een band op met mensen van de Manobostam, Mindanao. Er werden Bijbelstudies gehouden – vanaf Genesis – en er ontstond steeds meer dorst naar het Evangelie. Toen ze met de studies waren aangekomen bij de arrestatie van de Heere Jezus, waren de dorpelingen heel nieuwsgierig naar wat de Joodse leiders met Hem zouden doen. Om de boodschap dichterbij de mensen te brengen, besloot de leider van de Bijbelstudiegroep een deel te laten zien van de film ‘The Passion of the Christ’. De aanwezigen werden zeer geraakt door wat ze hoorden en zagen.

Een oude man zei: ‘Was ik er toen maar bij, dan had ik Jezus kunnen helpen.’ Maar nadat was uitgelegd waarom de Heere Jezus moest lijden en sterven en ook weer opstond uit de dood, om ook hen te kunnen redden van hun zonden, reageerden de dorpelingen zeer verbaasd. Ze waren zo geraakt door het offer van de Heere Jezus, dat velen tot geloof in Hem kwamen, vrijwel alle aanwezigen.

De Bijbelstudieleider, die om veiligheidsredenen niet bij naam genoemd wil worden, stelt: ‘Het was een grote vreugde voor ons om te zien dat hun ogen open gingen voor de reddende genade van Jezus. Sommigen huilden toen ze getuigden van hun geloof.’

De volgende dag vertelden deze mensen aan de andere dorpelingen hoe het Evangelie hun levens had veranderd. Een oude man, die getuigde dat hij z’n vertrouwen op Jezus als de beloofde Messias had gesteld, zei: ‘Hij leed zoveel voor mij. Ik ben zo dankbaar dat Hij opstond uit de dood.’

Een 84-jarige vrouw vertelde dat ze zo dankbaar was om nu te weten wat Jezus voor haar had gedaan aan het kruis. Ze zei dat, nu ze niet lang meer op de aarde zou zijn, ze wist dat haar thuis in de hemel zou zijn, dankzij wat Christus voor haar had gedaan. Ook veel Manobo-kinderen getuigden van hun geloof in de Heere Jezus.

Het overgrote deel van de inwoners van de Filippijnen is rooms-katholiek. Velen vermengen hun geloof echter vaak het animisme, het geloof in goden en geesten. Ook zijn er nog steeds stammen die nog nooit het Evangelie hebben gehoord.

Er zijn ook gebieden waar christenen te maken hebben met lijden en vervolging, met name op de zuidelijke eilanden, waar islamitische rebellengroepen actief zijn, onder andere op Mindanao, waar ook dit dorp ligt, wat vrijwel helemaal tot geloof kwam.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
Christian Aid Mission
30-04-2016
Evangelisatie
https://www.christianaid.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies