222Ministries: Gods werk wordt zichtbaar in de moslimwereld

Wel eens vaker citeer ik berichten van 222Ministries, een media-zendingsorganisatie, die zich met name richt op het brengen van het Evangelie onder Iraniërs. Ooit ontmoette ik een zendingsteam van deze organisatie, voornamelijk bestaande uit bekeerde Iraniërs.

Wat waren die mensen gedreven om hun volksgenoten met het Evangelie te bereiken. De meesten van hen waren ooit zelf moslim geweest en waren tot geloof in de Heere Jezus gekomen. Dat gunden ze ook hun volksgenoten.

‘God werkt krachtig onder de Farsi-sprekende mensen wereldwijd,’ aldus de laatste nieuwsbrief van 222Ministries. ‘Het is heel zichtbaar in Iran, maar ook in de omringende landen en ook elders in de wereld. Er is een ongekend grote honger naar de Waarheid.

Iraniërs zijn daarnaar op zoek en gebruiken satellietschotels om christelijke programma’s te ontvangen en downloaden illegale websites over het christelijke geloof. Ook proberen ze in contact te komen met andere christenen. Duizenden en duizenden mensen zijn op zoek naar Christus. Ze nemen contact met ons op en vragen: Hoe kan ik een Bijbel krijgen? Wie kan mij de juiste informatie geven? Hoe kan ik mijn familielid, dat pas tot geloof is gekomen, leren om discipel van de Heere Jezus te worden?

We komen in contact met hen via satelliettelevisie en via internet. We bieden hun nazorg, leren hun om discipelen van de Heere Jezus te worden, die ook anderen weer onderwijs kunnen geven.

Wij denken soms dat de situatie in Iran hopeloos is, maar dat is volstrekt niet terecht. God is aan het werk, Hij houdt Zich niet stil. De christenen in Iran betalen wel een hoge prijs voor hun christen-zijn.

Niet alleen in Iran is Gods werk zichtbaar, maar ook elders in de moslimwereld. Er is grote honger naar de Waarheid. Ik wil u vragen in uw gebeden de Heere te smeken dat nog heel veel moslims tot geloof in Hem zullen komen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
222Ministries
30-04-2016
Evangelisatie
https://www.222ministries.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies