Buddha Maya in Nepal: Doorzetten tijdens een ramp

De verwoestende aardbevingen van 2015 hebben het huis van Buddha Maya in Nepal in puin gelegd. Gelukkig heeft ze het met haar drie kinderen overleefd. In tegenstelling tot veel anderen die hun huis kwijtraakten, konden ze veel spullen uit het puin redden.

Ze wist dat ze helemaal opnieuw moest beginnen, maar toch bleef ze redelijk positief. Het was niet de eerste keer dat ze helemaal opnieuw moest beginnen.

Toen Buddha Maya nog maar 21 was, overleed haar man. Ze stond er helemaal alleen voor met de opvoeding van hun drie zonen Santosh, Gopilal en Sukulal. Om de kost te verdienen vond ze werk in de landbouw, als bouwvakker en als drager om de kost te verdienen. Het was zwaar, maar ze was altijd vastbesloten om haar zoons naar school te laten gaan, zelfs wanneer ze daar extra voor zou moeten werken.

“Ik werk hard, zodat mijn zoons een goede opleiding kunnen krijgen,” vertelt ze. “Ik ging niet naar school omdat mijn ouders dat niet belangrijk vonden en omdat ze te arm waren.”

Na de aardbevingen kreeg ze een dekzeil en dekens van Medair. Ze gebruikte het zeil en wat aluminium platen van haar oude huis om een tijdelijk onderkomen voor haar familie te maken.

“Ik ben Medair heel dankbaar voor de hulp en de steun,” zegt ze.

De oudste zoon van Buddha Maya helpt haar bij het werk wanneer hij niet aan het studeren is. Ze heeft een stuk grond en een paar ossen waarmee ze het land bewerkt. Haar andere twee zoons gaan nu naar school in Kathmandu dankzij de hulp van een sponsor.

In september heeft Medair Buddha Maya en meer dan 2.000 andere Nepalese mannen en vrouwen ingehuurd om mee te helpen met het slopen en puinruimen. Met dit werk verdienden de families geld dat ze nodig hadden om er weer bovenop te kunnen komen.

“Gelukkig had Medair geld-voor-werkactiviteiten toen ik extra geld nodig had,” zegt Buddha May. “Ik ga het geld investeren in de herbouw van mijn huis en om huishoudelijke artikelen te kopen.”

Met een beetje spaargeld wil ze een houten huis met een verdieping en een metalen dak bouwen voor haar gezin. Ondanks alles blijft ze hoopvol voor de toekomst. Ze is vastbesloten om de opleiding van haar zoons door te zetten en hen de kansen te geven die zij niet kreeg.

Dankzij uw giften kunnen hardwerkende mensen zoals Buddha Maya herstellen van de ramp en hun leven weer opbouwen. Ga naar medair.org/doneer om vandaag een gift te geven.

De projecten van Medair in Nepal worden mogelijk gemaakt door de Europese Unie en particuliere donateurs over heel de wereld.

Medair
Medair
30-04-2016
Hulpverlening
medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies