Red een Kind hielp 342887 kinderen in 2015

In 2015 ontving Red een Kind 12,7 miljoen euro en hielp daarmee 342.887 kinderen in elf landen. Dat staat in het jaarverslag 2015 van de christelijke organisatie, dat onlangs verscheen onder de titel ‘Geef het door’.

De inkomsten zijn met ruim 12% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat was vooral te danken aan stijgende inkomsten uit nalatenschappen en noodhulpcampagnes, maar ook de particuliere giften aan de programma’s namen toe. Daarmee heeft de organisatie een goede basis voor de komende jaren, nu de subsidies van de Nederlandse overheid uit het MFS-programma (voor Red een Kind was dat een kleine 3 miljoen euro per jaar) vanaf dit jaar stoppen.

Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede en verbindt hen met mensen in Nederland. Om dat te bereiken richt de organisatie zich in dorpsprogramma’s op kinderen, gezinnen en op de gehele dorpsgemeenschap. In de aanpak staan samenwerken in (zelfhulp)groepen, het vergroten van kennis en vaardigheden, het linken met andere partijen en het vergroten van veerkracht centraal.

In Nederland maken bijna 21.000 personen, 564 kerken, 145 scholen en 189 bedrijven of ondernemers dit werk mogelijk. Onder hen zijn 8.090 sponsos die contact hebben met een kind of gezin uit één van de programma’s. Uit subsidies en fondsen ontving Red een Kind in totaal 3,7 miljoen euro.

Directeur Leo Visser van Red een Kind is erg blij met het resultaat. “We zijn ontzettend dankbaar voor de steun en het vertrouwen van mensen uit onze achterban. Toch blijven we een paar grote uitdagingen houden. We werken enorm hard om nieuwe fondsen te werven die de teruggelopen subsidies van de Nederlands overheid gaan vervangen. Ook willen we in de toekomst nog meer taken die we nu nog in Nederland uitvoeren, in de landen van onze programma’s neerleggen.”

Anki van Bruggen
Red Een Kind
06-05-2016
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies