Zware overstromingen door El Nino in Ethiopie: ZOA geeft hulp

Afgelopen maand werd het gebied Jigjiga in Ethiopië opgeschrikt door zware overstromingen. Een gevolg van El Niño, dat naast droogte nu ook extreme regen veroorzaakt. Veel mensen zijn in één klap alles kwijt. Hun bezittingen zijn letterlijk weggespoeld.

De schade in het gebied is enorm. Veel huizen zijn ingestort of zwaar beschadigd geraakt. Het aantal dodelijke slachtoffers staat inmiddels op tachtig, maar verwacht wordt dat dit net als het aantal gewonden verder op gaat lopen. De sterke stroming heeft namelijk veel mensen meegesleurd.

Help mee

ZOA werkt in dit gebied en wil 550 gezinnen die alles kwijt zijn geraakt helpen. Met een bedrag van € 40,- helpt u een gezin met een pakket hulpgoederen, met daarin onder andere dekens, kookgerei en hygiënespullen.

Uw steun helpt hen om deze eerste periode te overleven. Doet u mee?

Wat is El Niño?

Veel landen in Afrika hebben op dit moment last van de gevolgen van El Niño, een natuurverschijnsel dat extreme weersverschijnselen veroorzaakt. Zo kampen onder andere veel gebieden in Ethiopië en Sudan met hevige droogte. In Jigjiga uit El Niño zich momenteel met zware regenval, waardoor veel rivieren buiten hun oevers treden en zware overstromingen ontstaan.

ZOA
ZOA
06-05-2016
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies