Na aardbeving Nepal komen veel mensen tot geloof

Het is bijzonder dat je na een natuurramp nogal eens ziet dat er aanzienlijke aantallen overlevenden tot geloof komen. Zo ook in Nepal, na de recente aardbeving. ‘Veel Nepalezen zijn zo geraakt door de hulpverlening van christenen dat ze meer willen weten over het christelijke geloof en tot geloof in de Heere Jezus komen,’ aldus Beni Karki van ‘Compassionate Hands for Nepal’.

‘Jullie religie is voor ons het beste, omdat jullie ons liefhebben en voor ons zorgen in onze nood. Jullie komen van ver naar Nepal om ons te helpen,’ aldus Krishna Man Tamang.

Hij woont in een tijdelijk onderkomen. ‘Mijn appartement was verwoest door de aardbeving. Ik was alles kwijt. Het is dankzij hulp van christenen dat ik nu een onderkomen heb voor mijn familie.’

Krishna Man Tamang begon zeer nieuwsgierig te worden naar het christelijke geloof. ‘Voor de aardbeving had ik geen idee wie Jezus was. Ik kende ook geen christenen. Ik weet nu dat ik de God van de christenen wil volgen. Ik wil Jezus leren kennen.’

(Bron: Breaking Christian News)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© ChristelijkNieuws.nl
07-05-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies