Opbrengst eerste kistje meischol voor visserijproject Woord en Daad

Het eerste kistje meischol is geveild voor het schitterende bedrag van € 104.073! Organisator Stichting Visserijdagen Urk heeft een passende bestemming: arme vissers in de Filipijnen. Via een visserijproject van Stichting Woord en Daad werken Filipijnse vissers aan een beter bestaan.

In tegenstelling tot andere jaren deden dit jaar ook bieders van buiten Urk mee met de veiling. Zo’n 40 ondernemers uit plaatsen als Staphorst, Genemuiden, Rotterdam, Rijssen, Barneveld namen het op tegen de bieders uit Urk om het kistje schol in de wacht te slepen. Tot op de laatste seconde een spannende strijd. Het kistje blijft uiteindelijk op Urk, Dayseaday is de trotse bezitter. De tweejaarlijkse veiling stond dit keer onder leiding van de bekende veilingmeester Gilbert Bastiaanssen en Europarlementariër Peter van Dalen. De raad van bestuur van Woord en Daad was aanwezig bij de veiling en nam de waardevolle cheque dankbaar in ontvangst. Rina Molenaar: ‘Wat een spanning in de zaal maar wat een geweldig mooi bedrag voor de vissers op de Filipijnen, die zo een steun in de rug krijgen. Vissers gaan voor vissers.’

Vissersfamilies

Het visserijproject waar de opbrengst van de veiling naartoe gaat, ondersteunt vissersfamilies op de Filipijnen. Zij behoren tot de armste bevolkingsgroep. Mede daardoor zijn zij ook het meest kwetsbaar voor rampen zoals de Tyfoon Haiyan. Met het project helpen Woord en Daad en haar lokale partnerorganisatie hen weer in de eigen voedselvoorziening te voorzien.

Dagje Urk

Het was ook mogelijk de veiling te combineren met een uniek dagje Urk, georganiseerd door de RegioOndernemers Urk van Woord en Daad. Na de veiling werd door hen een (vis)lunch aangeboden bij Baarssen Visspecialiteiten. Ter afsluiting van de dag was er een stegentocht door Urk en/of een bedrijfsbezoek bij Dayseaday.

Woord en Daad
Woord en Daad
08-05-2016
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies