Floortje Dessing luidt gong voor Afrika

Rode Kruis-ambassadeur Floortje Dessing luidde vrijdag de gong voor Afrika op de beurs in Amsterdam. In verschillende Afrikaanse landen dreigt grote hongersnood voor minstens 42 miljoen mensen.

De tv-presentatrice luidde de gong samen met hoofd internationale hulp Juriaan Lahr en wilde zo aandacht vragen voor de droogte in Afrika. De situatie in verschillende landen is nijpend aan het worden. Door het weerfenomeen El Niño is er al maanden extreme droogte in verschillende landen in het continent, met grote water- en voedseltekorten als gevolg. Hulp is dan ook hard nodig. Daarom werd maandag giro 7244 geopend voor hulp aan Afrika. Inmiddels is er 277.000 euro binnengekomen.

“Het is een mooi begin en we zijn er blij mee, maar we hebben nog veel meer nodig: 11 miljoen in totaal”, vertelt woordvoerder Iris van Deinse. Het gironummer blijft open “zolang het nodig is”.

Help en stort op giro 7244

Het Rode Kruis helpt in diverse Afrikaanse landen waar de droogte heeft toegeslagen. De Afrikanen hebben onze hulp dringend nodig. Help ook en geef op 7244 – IBAN NL19INGB0000007244 (6 nullen) t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis.

Rode Kruis
Rode Kruis
08-05-2016
Hulpverlening
https://www.rodekruis.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies