Chirurg Dr Venter fietst 10000 kilometer voor een glimlach

Chirurg Dr. Tertius Venter fietst deze maand 10.000 kilometer voor zijn actie ‘Cycle miles for smiles’. Zelf is hij al meer dan 15 jaar actief als plastisch chirurg bij Mercy Ships als vrijwilliger. Met deze actie wil hij zo veel mogelijk geld inzamelen om meer operaties mogelijk te maken op de ‘Africa Mercy’, het grootste particuliere ziekenhuisschip van de wereld.

In de maand mei fietst hij door Europa: België, Engeland, Ierland en Nederland. Op zaterdag 28 mei komt hij in Nederland. Overal waar hij komt geeft hij presentaties en vertelt hij over zijn persoonlijke ervaringen. Veelal heftige voorbeelden van patiënten die hij heeft kunnen helpen op de ‘Africa Mercy’.

Zijn eerste vrijwilligerswerk in het jaar 2000 veranderde zijn kijk op het leven compleet. Tertius: “Meer dan een derde van de wereldbevolking heeft geen toegang tot gezondheidszorg. Ik ontdekte de nood van de allerarmsten en ik begon als vrijwilliger bij Mercy Ships.”

In 2006 gaf dokter Tertius Venter zijn privépraktijk op om als vrijwilliger al zijn tijd aan de allerarmsten te wijden. Hij opereert en geeft opleidingen aan lokale Afrikaanse chirurgen. Als plastisch chirurg heeft hij al veel mensen geholpen die leden aan misvormingen, zoals een gespleten lip of littekenweefsel van brandwonden. Met deze fietsactie wil hij kinderen ‘de glimlach op hun gezicht teruggeven’. Woensdag 1 juni zal hij ’s avonds spreken in het gebouw van de Koningskerk in Rotterdam.

Arjen van der Wolf, directeur van Mercy Ships Holland: ‘Het is bijzonder om te zien dat juist een van onze meest vooraanstaande vrijwilligers op het schip ervoor kiest persoonlijk geld op te halen. Het laat iets zien van zijn motivatie. Hij kan door zijn functie en opleiding miljoenen verdienen, maar kiest ervoor zich vrijwillig in te zetten voor de mensen in Afrika.’

Mercy Ships biedt gratis medische operaties en trainingen aan mensen in Afrika. Met het schip ‘Africa Mercy’ werkt hij in ontwikkelingslanden en samen met honderden vrijwilliger-professionals worden ieder jaar duizenden mensen geholpen.

De fietsroute van dokter Tertius Venter in mei 2016:

NL: Amsterdam

BE: Antwerpen, Terneuzen,

FR: Calais, Ipswich

GB: Londen, Brighton, Swansea, Cork Galway, Belfast, Dublin, Glagow, Aberdeen, Edinburgh, Newcastle, Leeds, Hull,

NL: Rotterdam, Amsterdam.

Janno Kamphorst
Mercy Ships
18-05-2016
Hulpverlening
https://www.mercyships.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies