Polikliniek De Hoop in Houten officieel geopend

HOUTEN, 27 mei 2016 – Donderdagavond 26 mei is de nieuwe locatie van polikliniek Midden-Nederland van De Hoop ggz in Houten officieel geopend door Wouter de Jong (burgemeester van Houten) en Gert-Jan Segers (fractievoorzitter van de ChristenUnie). Ook werd het vijfjarig bestaan van de vestiging van De Hoop in Houten gevierd.

Jaap de Gruijter, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Hoop leidde de avond in. “Het werk van De Hoop is in de loop der jaren gegroeid: in aantal cliënten, in aantal doelgroepen dat geholpen wordt én in aantal locaties. Reden genoeg voor een feest van dankbaarheid.” Burgemeester De Jong roemde allereerst het prachtige Houten waar hij met trots burgemeester van is. Tegelijkertijd moest hij constateren dat er in Houten en omstreken helaas ook veel leed is. “Het is goed dat we daarop kunnen inspelen dankzij organisaties als De Hoop.”

De burgemeester en Gert-Jan Segers overhandigden tijdens de opening op verzoek van De Hoop een paar mooie boeken voor de boekenkast die ter beschikking staat aan cliënten en medewerkers van De Hoop in Houten. Gert-Jan Segers: ‘Ik schrijf op dit moment zelf een boek met ’Hoop’ als thema. Hoop is: als de ene mens er voor de ander is, die ander in de ogen kijkt en hem bij de hand neemt, waardoor hij mag weten dat gebrokenheid niet het laatste woord heeft. En dat is nu precies wat De Hoop doet.“

De Hoop is een evangelische ggz-instelling voor psychiatrische problemen en verslavingsproblemen bij kinderen, jongeren en volwassenen. We bieden zowel generalistische basis-ggz als ook specialistische ggz.

Op de locaties van De Hoop in Amersfoort en Houten kan men terecht voor poliklinische zorg. Betrokkenheid, kwaliteit en resultaat staan centraal. De locaties werken nauw samen met de deeltijdbehandeling en klinieken van De Hoop in Dordrecht en met de woon- en leefgemeenschap Horeb van De Hoop in Beekbergen.

De Hoop – Antine Alderliesten
De Hoop
27-05-2016
Hulpverlening
https://www.dehoop.org/houtenenamersfoort

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies