Trans World Radio ziet gestage groei in giften en publiek

Barneveld – In 2015 maakte Trans World Radio Nederland en België (TWR) radio-uitzendingen mogelijk in 55 landen, mogelijk gemaakt door een recordbedrag aan giften. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2015 van TWR.

In 2015 vierde Trans World Radio Nederland & België haar 50-jarig bestaan. Er was veel om dankbaar voor te zijn. Bijna zonder budget begon Hans van der Steen in 1965 vanaf een radiostudio op zijn zolder in Baarn, terwijl in 2015 de totale inkomsten € 2.618.270,- bedroegen. Dit is 12% hoger dan een jaar eerder.

Vanuit de hele achterban is ruimhartig bijgedragen; de giften van kerken, individuele gevers, bedrijven en stichtingen zijn gestegen. Met name de toegenomen belangstelling vanuit scholen en bedrijven valt op. Die kunnen TWR uitnodigen voor maatwerk-presentaties.

Met de toegenomen inkomsten heeft TWR Nederland & België juist in de moeilijkste gebieden nog meer kunnen bijdragen aan de wereldwijde verspreiding van het Evangelie via de media. Directeur Bernard Oosterhoff: ‘Bijzonder hoopgevend is bijvoorbeeld de respons uit Afghanistan en Pakistan. Trans World Radio zendt daar uit sinds 2014. Er kwamen in 2015 meer dan 10.000 luisteraarsreacties alleen al uit het Pashtun en Dari taalgebied. Dat is hetzelfde gebied waar de Taliban actief is’.

In totaal zijn programma’s in 55 landen ondersteund, zoals:

– Noord-Korea: We hebben de zendtijd kunnen uitbreiden met 15 minuten per dag en er worden sinds oktober 2015 extra programma’s uitgezonden;

– Mauritanië: Voor het derde jaar zond TWR ‘De Weg naar Rechtvaardigheid’ uit in de Hassaniya taal. In het islamitische Mauritanië zelf mag geen christelijke radio gemaakt worden. Daarom zenden we vanuit buurland Mali uit, waar het in 2015 instabiel was. Toch gingen de radio-bijbelstudies, gericht op moslims, door;

– Nepal: Het team van TWR Nepal heeft na de aardbeving direct geholpen met het verstrekken van materiële noodhulp. Maar ook de geestelijk nood in Nepal was groot en vijf weken na de aardbeving startte TWR met Bijbelse radioprogramma’s gericht op het verwerken van trauma’s voor mensen die zwaar zijn getroffen.

Trans World Radio wil mensen in alle landen bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. Wereldwijd maakt TWR gebruik van 16 grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. De programma’s van TWR worden ook via andere media, zoals internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

Matthea Vrij TWR
Trans World Radio
31-05-2016
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies