Global Village: Bijna 2400 bezoekers tijdens Opwekking

‘Bijzonder indrukwekkend en een aanrader’. ‘Net geweest. Kwam wel even binnen’. Dit zijn zomaar wat reacties van bezoekers van de interactieve zendingservaring Global Village. Het was een koud weekend, toch was het hartverwarmend om te zien hoe krachtig God mensen heeft aangeraakt.

Deelnemers aan Global Village worden tijdens het maken van een tijdreis geconfronteerd met de nood in de wereld en hun rol hierin. Aan het einde van hun reis worden ze uitgedaagd ook in de gewone wereld in actie te komen door te bidden, te geven of te gaan. Bijna alle deelnemers maakten een keuze voor een of meerdere opties. ‘Ik kon niet anders’, zegt een bezoeker. ‘Na wat ik gezien had was het geen vraag meer óf ik iets zou doen, maar wát ik zou gaan doen’.

Medewerkers aan het woord

Zo’n honderveertig vrijwilligers uit Nederland en allerlei andere landen hebben meegeholpen om Global Village mogelijk te maken. Een aantal van hen vertelt waarom zij het de moeite waard vinden om helemaal naar Nederland af te reizen om te helpen bij Global Village:

Philip Rose (64), Schotland:

“Het is een uitdagende ervaring: voor mij als acteur en als christen. God geeft iedereen de kans iets bijdragen met zijn eigen talenten en vaardigheden. Ik denk dat Global Village een plaats is waar christenen in een veilige omgeving kunnen getuigen van hun geloof en zo ontdekken hoe goed ze hun geloof eigenlijk kunnen uitleggen. Als we dit meenemen de wereld in… Ik heb geprobeerd mensen uit te dagen: ‘Dus jij zegt dat ik dit moet doen en dat moet doen, maar wat doe jij zelf? Help JIJ de armen? Help JIJ de vluchtelingen in jouw omgeving?’ En zoals alle communicatie werkt die uitdaging twee kanten op. Ik werd ook uitgedaagd en ontdekte dat mijn leven niet in orde is. Dat neem ik mee terug naar Schotland: er zijn dingen die ik moet veranderen.

Global Village is als het verhaal van die jongen met de zeesterren. Als ik een verandering heb kunnen maken in het leven van een persoon, heb ik God daarmee gediend. Wij zijn Gods spreekbuis en Zijn handen en voeten.”

Mohsen Akbari (27), Iraanse vluchteling:

“Het is nu ongeveer 3 maanden dat ik in de omgeving van Emmeloord woon, in AZC Luttelgeest. Ik ben sinds bijna 1 jaar christen. Een paar dagen geleden hoorde ik over een heel grote conferentie, Opwekking, en vroeg ik: ‘Mag ik die conferentie eens zien?’ Daar kwam ik Global Village tegen en ik vind het leuk om erbij te helpen. Global Village biedt echt een goede kans voor mensen om te begrijpen dat iedereen heel veel genade van God heeft gekregen en dat heel veel mensen zoals in mijn land nog nooit over Jezus hebben gehoord. Het is ongelooflijk voor mij dat hier zoveel mensen van God zijn en dat ze blij zijn en samen voor God feest vieren.”

Oxana Marchitan (28), Moldavië:

“Ik heb gezien dat Global Village een heel krachtig instrument is om mensen iets te laten ervaren. Ik heb gezien dat mensen meer reageren wanneer ze deel zijn van de ervaring en ze het kunnen voelen en zien. Het is niet gewoon een foldertje. Een hoogtepunt voor mij was dat God ook tegen mij sprak tijdens het acteren. We zijn hier om andere mensen te helpen en iets te laten ervaren en ons door God te laten gebruiken. Maar Hij doet dat ook met ons.

Als je een zogenaamd ‘normaal’ leven leidt, heb je je routine enzo en dan is het soms moeilijk. We denken niet na over de dingen die we niet hebben en als we door zo’n ervaring als Global Village gaan, dan helpt dat om te zien wat er nog meer in de wereld gaande is. Dat vergeten we zo makkelijk of we weten het alleen op een theoretische manier, maar hier ga je er echt doorheen. En ik heb gehoord dat God mensen hierdoor echt heeft uitgedaagd om meer te doen.”

Hoe kun jij helpen?

We doen niets liever dan jou te helpen om te ontdekken wat jouw rol is in Gods koninkrijk. Je kunt vandaag al starten door te bidden. Te bidden voor mensen in jouw omgeving, voor je gemeente of voor het werk van organisaties als OM. Misschien wil je dit werk steunen door middel van een financiële bijdrage. Maar het kan ook zijn dat je klaar bent om eropuit te trekken om het Evangelie bekend te maken. We helpen je graag bij het zetten van de volgende stap!

Operatie Mobilisatie
© Henk-Jan Oudenampsen
31-05-2016
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl/nieuws/47-article/453

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies