Almeers bedrijf Next Generation Holding zet zich in voor medemens

ALMERE – Twee weken lang werden door het Almeerse bedrijf Next Generation Holding BV (NGH) 2000 rugtassen gevuld met schoolspullen voor kinderen in Moldavië. Directeur Ron Wullems deed dit met een team van medewerkers voor hulporganisatie Zending over Grenzen, ook gevestigd in Almere.

Zending over Grenzen had -in samenspraak met leerkrachten- bepaald welke educatieve spullen er voor welke leeftijd in de schooltas moesten en NGH leverde de spullen. Een deel werd door de hulporganisatie gekocht tegen inkoopsprijs en een deel werd gedoneerd.

NGH vulde in de afgelopen weken 2000 gloednieuwe rugtassen. “De ene helft met schoolspullen en de andere helft hebben we volgestort met leuke hebbedingetjes”, vertelt directeur Ron Wullems, die zelf ook duizenden etuitjes vulde in zijn vrije tijd.

“Onze insteek was dat het dingen moeten zijn waar kinderen blij van worden. Het moet een feestje zijn wanneer je je tas openmaakt!” Er gingen naast schoolspullen onder andere Loom-elastiekjes in, stempelsetjes en ringbanden met tekenpapier.

De relatie tussen de NGH Group en Zending over Grenzen ontstond toen het bedrijf een aantal jaar geleden een trailer met schoolspullen doneerde aan de hulporganisatie. Wullems hart was verkocht toen hij achteraf de blije kindergezichten zag op foto’s. “Hier halen ze de neus op voor die spullen en daar zijn ze er zo blij mee! We zijn ons niet bewust van de weelde die we hier in het westen hebben.”

De stap naar NGH was snel gemaakt toen de duizenden schooltassen moesten worden gevuld. Wullems vertelt dat hij ervan houdt om mee te denken, mee te helpen en de logistiek te regelen om op die manier te ontzorgen. En dat deed hij. De rugtassen werden niet alleen op leeftijd gevuld maar ook gesorteerd op de gender van het kind. De royaal gevulde rugtassen wegen zo’n vijf kilo per stuk.

Wullems: “Een andere reden waarom we dit doen is om te laten zien dat kleine bedrijven grootse dingen kunnen doen. Kijk, ik ben wel een businessman, maar ik vind dat we ook moeten delen. Als je je het kunt permitteren, dan kun je een ander toch gewoon helpen? Maar ik heb het niet alleen gedaan hoor! Samen met een heel team en dat geeft voldoening. We hebben er plezier in.”

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen
07-06-2016
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies