Koch uit Zuid-Soedan bloeit op

Dorcas loopt een paar jaar met mensen mee, zodat ze zélf tot bloei komen en op eigen benen kunnen staan. Neem bijvoorbeeld Koch uit Zuid-Soedan. Hij had hard gespaard om een eigen winkel te beginnen. Mensen konden bij hem hun telefoon opladen. Maar dieven braken in en namen alles mee. ‘Ik moest helemaal opnieuw beginnen’, zegt hij.

Koch is een van de duizenden Zuid-Soedanezen die moeilijk kunnen rondkomen. De economische situatie in het land is slecht en veel mensen leven in armoede. Koch besefte heel goed dat hij zonder inkomen en zonder training waarschijnlijk niet voor zijn gezin en zichzelf zou kunnen zorgen.

‘Ik hoorde van een collega over dit project van Dorcas. Ik solliciteerde en kreeg een microkrediet. Met dat geld heb ik een kruiwagen gekocht, die ik nu gebruik als mobiele kledingwinkel. Daarnaast volgde ik businesstrainingen. Ik merk nu echt verschil. Voorheen verdiende ik niet veel. Nu verdien ik voldoende om ook genoeg eten voor mijn kinderen te kopen en de school te betalen.’

Dorcas
Dorcas
15-06-2016
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies