Inkomsten Mercy Ships gestegen in jubileumjaar

In 2015, het jaar waarin Mercy Ships Holland 25 jaar bestond, zijn de inkomsten gestegen, naar in totaal 3.366.067 euro. Dit is 6,8% meer ten opzichte van 2014 (3.150.778 euro). Redenen van de groei zijn enkele grote nalatenschappen en de groeiende loyaliteit van de achterban.

Met deze inkomsten bereidt Mercy Ships zich voor op een aantal spannende jaren waarin een nieuw ziekenhuisschip in de vaart zal komen om duizenden mensen in Afrika te helpen met professionele medische zorg.

Tijdens de eerste van twee werkperiodes in Madagaskar van oktober 2014 tot en met mei 2015 zijn er 1.269 operaties uitgevoerd en 1.128 mensen (waarvan 329 kinderen) geholpen op de Africa Mercy, het ziekenhuisschip van Mercy Ships. Op dit schip worden mensen met tumoren, gespleten lippen, fistels, staar of misvormde benen en voeten geholpen. Er zijn 6.290 tandartspatiënten geholpen door de tandheelkundigenteams en 284 mensen van het lokale medische personeel zijn getraind. Hierdoor heeft het werk van Mercy Ships impact op 318.693 inwoners van Madagaskar.

De betrokken achterban van Mercy Ships groeide met bijna 8000 donateurs. Mercy Ships Holland is verantwoordelijk voor de bevoorrading van het schip en zoekt in Nederland naar de meest kostefficiënte manieren om dit te doen. Bedrijven sponsorden samen goederen voor het totale bedrag van € 144.142,90. Door de bijdrage van alle donateurs en sponsors in Nederland kan het ziekenhuis aan boord op volle kracht blijven draaien en kunnen de operaties door gaan.

Mercy Ships ziet de grote medische nood in Afrika en helpt met levensveranderende operaties, medische ingrepen en preventieve maatregelen zoals training van medische professionals. Bijna 1000 vrijwilligers werkten in 2015 van over de hele wereld op het ziekenhuisschip Africa Mercy. In dat jaar hebben 83 Nederlandse vrijwilligers aan boord gewerkt in verschillende functies, van leerkracht tot kapitein.

Directeur Arjen van der Wolf: ‘In 2018 wil Mercy Ships een tweede schip in de vaart brengen. Op deze manier wordt toegang tot medische en chirurgische zorg in Afrika nog meer toegankelijk. Tegelijk vraagt het van de organisatie een goede voorbereiding, door te zorgen voor genoeg draagkracht en inkomsten. Met de stijging van inkomsten dit jaar is er een basis gelegd om dit samen met onze collega’s in 16 landen te realiseren.’

Mercy Ships
Mercy Ships
17-06-2016
Hulpverlening
https://www.mercyships.nl/jaarverslag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies