Tijdens Ramadan komen veel moslims tot geloof in de Heere Jezus

Honderden miljoenen moslims vasten momenteel tijdens Ramadan. Velen trachten Allah te behagen, anderen vinden de Heere Jezus. Kortgeleden vertelde schrijver en onderzoeker Joel Rosenberg op de Amerikaanse tv-zender CBN dat God momenteel krachtig werkt onder moslims.

Hij geeft aan dat veel moslims gedesillusioneerd zijn door alle ellende die door de islam wordt veroorzaakt. ‘Velen voelen zich zeer oncomfortabel met het idee dat IS, of Assad of de Iraanse leiders het type mensen is dat de islam vertegenwoordigt. ‘Terwijl christelijke zending in veel gebieden in het Midden-Oosten moeilijk en gevaarlijk is, gebruikt God ook andere wegen om moslims toch met het Evangelie te bereiken.’

Hij wijst op verschijningen van de Heere Jezus aan moslims in vluchtelingenkampen, aan moslim-vluchtelingen in een boot tijdens een storm op zee, waarbij alle opvarenden tot geloof kwamen, op een verschijning aan een voormalige imam die christenen haatte en aan een islamitische terrorist toen hij een dominee wilde doden.

Volgens Rosenberg zijn er wereldwijd ongeveer 1,6 miljard moslims. Hij spoort christenen aan om met nog meer inzet moslims te bereiken met het Evangelie. Juist tijdens Ramadan staan velen van hen meer open om over de Heere Jezus te horen. Bid voor hen dat de Heere hun ogen opent voor Hemzelf.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
19-06-2016
Evangelisatie
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies