Voormalig sponsorkind Dwi: ik wil nu de wereld veranderen

WORLD VISION: Haar familie behoorde tot de armste families van haar dorp. En omdat ze christen waren, hadden ze het nog eens extra moeilijk. Maar… dat veranderde dankzij de hulp van kindsponsors.

“Oorspronkelijk kom ik uit het Oosten van Java (Indonesië), uit een klein en arm dorp. Mijn vader werkte in een suikerfabriek en mijn moeder in een textielbedrijf. Ze verdienden samen 150.000 roepia (15 dollar) per maand.

Mijn familie was een van de armste families uit de omgeving. En dat we christen waren, maakte het nog erger. Er waren spanningen tussen moslims en christenen voordat World Vision kwam. Ik was de enige christen in mijn klas en dat was een moeilijke periode.

“Als kind realiseerde ik het mij niet”

World Vision ging in ons dorp aan de slag, toen ik zes was. Ik werd ook gesponsord. Als kind realiseerde ik mij niet hoe erg World Vision mijn leven heeft beïnvloed. Totdat ik terugkeek en het begeep. Zo startten ze een onderwijsprogramma voor mensen die hun school nooit af hadden gemaakt. De huizen waren in slechte staat en World Vision hielp met het renoveren en bouwen van nieuwe huizen. Ook kwam er schoon water in onze dorp, waar mensen eerst twee of drie kilometer moesten lopen voor water.

Maar het echte keerpunt voor mijn familie, was toen het leven van mijn moeder veranderde. Zij had alleen de lagere school gevolgd, maar kon dankzij World Vision weer naar school. Ze haalde haar diploma en werd lerares. Mijn ouders wilden ook dat wij allemaal vervolgonderwijs gingen volgen.

“Ze helpen niet alleen christenen”

Een van de sterke punten van World Vision vind ik dat ze niet alleen christenen helpen. Ze werken met iedereen samen, ongeacht religie. De mensen in ons dorp zagen dat een christelijke organisatie hen hielp en voor hen zorgde en dat verminderde de spanning. Vroeger waren docenten niet blij met mij als christelijke leerling. Maar toen World Vision kwam zorgden ze voor iedereen en werd iedereen gesponsord, christen of niet. Het heeft er voor gezorgd dat de moslims vriendelijker werden tegenover ons als christenen.

Mijn sponsor was een Australische. De brieven die ik kreeg waren zo bemoedigend, omdat ze me lieten zien dat ik belangrijk was. Het zorgde ervoor dat ik hoop en dromen voor de toekomst kreeg. Wat de sponsor zei, vormde mij.

“Het heeft mijn leven veranderd”

Ik ging voor World Vision aan de slag als youth ambassador. Ik reisde naar de Verenigde Staten en mocht daar met 60 jongeren uit 60 landen praten over vrede, hoop en verzoening. Ik heb zelfs de president ontmoet. Het heeft mijn leven veranderd en nu wil ik ook de wereld van anderen veranderen. Mijn moeder werd lerares, mijn zus werd lerares en ik ben ook lerares geworden.

Natuurlijk heeft niet iedereen zo’n bijzonder verhaal als ik. Maar als je in mijn dorp praat over World Vision hebben veel mensen daar goede herinneringen aan. Want voor iedereen is het leven veranderd. Ik sponsor nu zelfs zelf kinderen!

Door een kind te helpen, kun je de wereld veranderen. Met jouw donatie open je deuren voor kinderen!”

Verander ook de wereld van een kind

Ervaar ook hoe bijzonder het is om de wereld van een kind voorgoed te veranderen! Klik op de link onderaan dit item en bezoek de website van World Vision voor alle informatie.

World Vision
World Vision
21-06-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies