Trainingsdag Gave: Grenzeloos liefhebben

Gave organiseert op zaterdag 24 september in Barneveld de trainingsdag ‘Grenzeloos liefhebben?!’ Voor iedere christen die asielzoekers een hartelijk welkom wil geven is er een aansprekend programma.

De trainingsdag is voor iedereen die contact heeft met vluchtelingen, of interesse heeft om hiermee te starten. De dag biedt inspiratie, toerusting en ontmoeting. Het programma is ook geschikt voor vrijwilligers die contact hebben met vluchtelingen in een reguliere woning in de wijk.

Het programma is grotendeels hetzelfde als onze trainingsdag van 13 februari in Amersfoort. Destijds was de dag volgeboekt, daarom herhalen we de trainingsdag.

Samuel Lee, oprichter van een bloeiende internationale kerk in Amsterdam houdt een toespraak. Verder zijn er diverse seminar-rondes (o.a. ‘Een nieuw azc, hoe aan de slag?’, ‘Jongerenwerk’ en ‘Hoe praat je over je geloof?’) en een informatiemarkt. Daarnaast is er volop mogelijkheid om anderen te ontmoeten die contact hebben met asielzoekers. In de pauze zorgt Gave voor de lunch.

Afgelopen jaar is het aantal vluchtelingen dat naar ons land komt hard gestegen. Veel nieuwe asielzoekerscentra gaan open. Er is soms angst en onrust, maar er zijn ook veel christenen die gastvrij willen zijn en omzien naar de vluchteling. Gave wil deze christenen toerusten om ervoor te zorgen dat de vluchteling zich gezien en geliefd weet.

Locatie: Johannes Fontanuscollege, Wethouder Rebellaan 135, Barneveld

Tijd: 9.30 uur inloop, 10.00 uur opening, 16.15 uur afsluiting

Kostenbijdrage: 10 euro, Gave zorgt voor de lunch

Aanmelding: www.gave.nl/trainingsdag

Rien Bregman
Gave
23-06-2016
Samenleving
https://www.gave.nl/trainingsdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies