Oekraiense christenen bidden om eenheid en verzoening met Rusland

Voor Oekraïne en Rusland zouden vergeving en verzoening een wonder zijn. Maar de Heere kan dat bewerken. Duizenden Oekraïense christenen verlangen ernaar en bidden erom. Volgens een bericht van Assist News Service kwamen op 18 juni jl. voor het eerst in de geschiedenis kerken en christenen uit heel Oekraïne samen om te bidden om vrede en om verzoening met Rusland.

Duizenden christenen en kerkelijke leiders kwamen samen in het Nationaal Sportpaleis in de hoofdstad Kiev. De bijeenkomst werd rechtstreeks uitgezonden door de drie nationale tv-zenders. Er was ook een afvaardiging aanwezig van de Messiasbelijdende Joodse gemeenten in het land. Gezamenlijk riepen ze tot God om herstel van het gebroken en verdeelde land. Ook uit Rusland waren kerkelijke vertegenwoordigers aanwezig.

Een speciaal welkom klonk richting de kerkleiders uit het oosten van Oekraïne. Tijdens de gebedssamenkomst klonken gebeden en geestelijke liederen. Smeekbeden werden opgezonden naar God om eenheid in het land, om een einde aan de gevechten, om vrede. Er werd gebeden om de herbouw van Oekraïne, met als basis de Bijbel.

‘We weten zelf geen oplossing voor onze problemen, Heere, doet U het!’ Er werd niet alleen voor Oekraïne gebeden, maar ook voor Rusland en voor de Russische president Poetin. Dat was heel bijzonder, gelet op de strijd tussen Rusland en Oekraïne, de afgelopen jaren. Zo’n bericht geeft mij hoop voor de toekomst.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
26-06-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies