Ontmoeting en toerusting tijdens Trainingsdag Operatie Mobilisatie

Tweehonderdvijftig Nederlanders komen deze zomer namens OM (Operatie Mobilisatie) in actie voor het Evangelie. De periode varieert van een week tot minstens 2 jaar en de bestemmingen lopen van Duitsland tot landen in Azië. De groep die op de jaarlijkse Trainingsdag van OM bij elkaar is gekomen in Veenendaal is heel divers, maar één ding bindt samen: de liefde voor God en het Evangelie.

Naast de mensen die zelf op reis gaan, zijn er ook familielieden en thuisfrontteams gekomen. Het is een dag van ontmoeting en informatie.

Anne-Marie en Rhodé (beiden 16) staan samen een beetje overdonderd om zich heen te kijken. Ze zijn hier voor het eerst. “Het is wel een beetje overdonderend om zoveel nieuwe mensen te zien.” Anne-Marie: “Mijn vader is wel eerder met OM op reis geweest. Hij zei: ‘Dat is goed betaalbaar en niet te ver weg, ga daar eens kijken.’” Ze gaan mee met de tweeweekse reis naar Moldavië. Rhodé: “Roemenië doet iedereen, maar wie gaat er nou naar Moldavië?” Anne-Marie vult aan: “Dit leek me het meest avontuurlijk.” Ineens kijken ze verbaasd in de verte. “Hé, ik zie een leraar! Lachen.” Nieuwsgierig blijven ze kijken naar hun biologieleraar. Die hadden ze hier niet verwacht.

David Heijstok (29) is mee als thuisfrontteamlid van Tim, die naar de Logos Hope gaat. “Ik ben nog niet zo lang lid van het TFT van Tim. Ik ben vandaag mee om te zien hoe het allemaal gaat. Wat precies mijn rol is, moet ik nog uitvinden. Ik ken Tim nu 4,5 jaar, was zijn jeugdleider en we hebben steeds contact gehouden. Hij vond mij blijkbaar geschikt als voorzitter van zijn TFT. Daar hebben we toen wel even een pittig gesprek over gehad: hoeveel tijd gaat dat kosten? Want als ik ja zeg, wil ik er ik er ook voor gaan.”

Harmen (24) is hier al voor de zesde keer. Na twee keer als tiener aan TeenStreet te hebben deelgenomen, gaat hij nu voor het zesde jaar als vrijwilliger: “Ik zie de Trainingsdag als een ontmoetingsdag voor vrijwilligers. Het is een mentale en geestelijke voorbereiding op TeenStreet. Er wordt iets over het thema verteld en je wordt uitgedaagd om daar alvast mee aan de slag te gaan. Het is fijn om hier weer mensen te zien, die ik al een jaar niet heb gezien. Operatie Mobilisatie is echt familie. Daarom ben ik ook al zo lang bij OM. Het is fijn om op zo’n dag al een beetje warm te draaien, samen God te aanbidden. Gaaf om te zien dat er zoveel mensen zijn die een hart voor God hebben en dat uit willen dragen in de wereld. Dat bindt samen.”

Trainingsdag is een jaarlijks evenement waar aankomende zendelingen toegerust en getraind worden om het Evangelie te verkondigen. Zelf actief meewerken in de zending? Bezoek de website van OM via de link onderaan dit item en lees alle informatie.

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
26-06-2016
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies