Spontane actie: Wie breng jij tot bloei

Dorcas kon vorig jaar maar liefst driemaal zo veel mensen helpen met noodhulp als in het jaar daarvoor. Van Nepal tot Libanon. Maar de inkomsten voor onze duurzame ontwikkelingsprojecten bleven achter.

En dat terwijl we zulke prachtige projecten hadden klaarstaan om bijvoorbeeld kinderen in Ethiopië van schoon drinkwater te voorzien. En Roma-gezinnen in Albanië te helpen uit hun isolement te komen, zodat de ouders door middel van een baan voortaan voor hun kinderen kunnen zorgen. Deze projecten moesten nu wachten.

Dat zat ons enorm dwars.

Op het kantoor van Dorcas in Andijk deelden we onze zorg. We baden ervoor. We spraken erover. En we bedachten plotseling een hele reeks activiteiten die er allemaal aan konden bijdragen om deze projecten toch door te laten gaan, zodat die mensen toch zouden worden ondersteund. Niet alleen informeerden we per brief tienduizenden particulieren die het werk van Dorcas een warm hart toedragen; ook schreven we over onze passie aan bedrijven. En aan kerken. We deelden onze zorg ook met mensen die wat meer te besteden hebben en in de afgelopen jaren in de gelegenheid zijn geweest grotere giften te doen aan Dorcas.

‘Wie breng jij tot bloei?’ Met deze vraag verbonden we al deze activiteiten.

De hele gemeenschap van Dorcas in Andijk raakte erbij betrokken. De brieven moesten klaar. De antwoordkaarten werden verwerkt. In groepjes zaten we avondenlang te bellen om de verbinding met onze donateurs te verdiepen. Daar kwamen ook weer nieuwe giften uit voort. Anderen richtten zich op gebed en brachten onze verlangens én onze zorgen bij God. De voorbereidingen voor het openen van nieuwe Dorcas-winkels kregen een extra stimulans. Zouden we ook nog een paar speciale kledingwinkels kunnen openen? We kwamen op de radio en op tv. Op de website verschenen artikeltjes en filmpjes over mensen die we al tot bloei hadden kunnen brengen. Via de sociale media werden deze gedeeld.

Hartverwarmend was het.

Inmiddels is het eind juni. De actie gaat nog door, want de nieuwe winkels moeten nog worden geopend; mensen reageren nog op de brieven. Het gebed stopt sowieso niet. In de komende weken zetten we met Actie Waterkracht speciaal in op water. Schoon drinkwater binnen één kilometer voor duizenden mensen die dat nu niet hebben. Om ze te laten bloeien.

Geweldig dat zo veel mensen in Nederland zich lieten raken door de vraag ‘Wie breng jij tot bloei?’ en mee gingen doen. Heel veel dank daarvoor. Prachtig om onder de medewerkers van Dorcas in Andijk en daarbuiten grote geestdrift en verbondenheid te ervaren. Als Dorcas-gemeenschap zijn we hier erg dankbaar voor.

Het allerbelangrijkst blijven de mensen om wie het gaat. Zoals Koch uit Zuid-Soedan. Grote pech had deze man. Om in slechte economische omstandigheden toch voor zijn gezin te kunnen zorgen had hij een winkel geopend, maar hij werd bestolen. Toen ontving hij via Dorcas een microkrediet. En een businesstraining. Nu verdient hij voldoende om eten voor zijn gezin te kopen en de school voor zijn kinderen te betalen. Van zulke verhalen worden wij bij Dorcas warm.

Mensen tot bloei brengen. Daar gaan we voor. Samen met u en samen met tienduizenden anderen in Nederland.

Dorcas
© ChristelijkNieuws.nl
01-07-2016
Hulpverlening
https://actie.dorcas.nl/breng-iemand-tot-bloei/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies