Rode Kruis wil gevolgen natuurrampen beperken en start actiewebsite

Overstromingen, extreme droogte en orkanen, ze komen steeds vaker voor en raken vaak dezelfde kwetsbare mensen. Helaas kan het Rode Kruis niks doen om dit soort natuurrampen te voorkomen. We kunnen wel maatregelen treffen om de gevolgen te beperken.​

Op de website ‘Voorkom de Ramp’, laat het Rode Kruis verschillende projecten zien waarmee mensen in kwetsbare gebieden beter voorbereid kunnen worden op (natuur)rampen. Vanuit het Prinses Margriet Fonds adopteren bekende en minder bekende Nederlanders deze projecten en roepen mensen op om via crowdfunding te doneren.

Malawi

Andre Kuipers vraagt bijvoorbeeld aandacht voor een gebied in het zuiden van Malawi, dat zeer regelmatig getroffen wordt door overstromingen. Met ´zijn´ project wil de astronaut samen met de Universiteit van Twente in kaart brengen welke gemeenschappen vooral kwetsbaar zijn voor deze overstromingen zodat zij beter voorbereid kunnen worden.

Haïti

Lucas Mol heeft de benodigde 20.000 euro voor ´zijn´ hout besparende ovens in Ethiopië al bij elkaar. Hij zet zich nu in voor een project in Haïti. Door daar in ravijnen dammen te bouwen en hellingen te beplanten, kunnen erosie en overstroming worden tegengegaan. Zo behouden lokale boeren bij hevige regenval hun gewassen en daarmee hun voedselvoorziening en bron van inkomen.

Goede investering

Op voorkomderamp.nl kun je zien hoeveel geld er voor deze en andere projecten al is binnengekomen. Je kunt ook zelf een donatie doen. Dat is een goede investering. Vóór een ramp investeren, voorkomt groot leed en kan veel schade beperken. Met een investering van één euro aan voorbereiding en preventie, bespaar je zo’n zeven euro aan noodhulp achteraf.

Rode Kruis
Rode Kruis Voorkom
01-07-2016
Hulpverlening
https://www.voorkomderamp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies