Mooie actie: Israelhoek in Jumbo supermarkt in Krimpen aan den IJssel

Een filiaal van supermarktketen Jumbo in Krimpen aan den IJssel richtte onlangs in de winkel een Israelhoek in, met Israëlische producten en de Israëlische vlag.

Toen deze prima actie bekend werd, kwamen pro-Palestijnse activisten naar de winkel en wezen de filiaalhouder erop dat de producten etiketten moeten hebben omdat ze uit Israel afkomstig waren. Voor producten uit Israel is dat helemaal niet nodig. De boycotacties richten zich vooralsnog alleen op de producten uit Judea en Samaria. Ook werd een online protestactie gestart en namen tal van media contact op met deze supermarkt voor een reactie. De filiaalhouder stelt echter dat hij zich niet wil mengen in een politieke discussie.

Zodra iemand zich openlijk uitspreekt vóór Israel, starten allerlei intimidatieacties. Het lijkt wel of er mensen zitten te wachten om dan direct in actie te komen. Er zijn grenzen. Hier moet de politiek in actie komen, vind ik. Dit begint uit de hand te lopen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen

03-07-2016
Samenleving
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies